kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,5387
EURO
35,9978
STERLIN
43,3183
BITCOIN
$99.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
14°C
LONDRA
14°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
16°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Mayıs’ta elektriğinin yüzde 9’unu biyokütleden elde ettik

Mayıs’ta elektriğinin yüzde 9’unu biyokütleden elde ettik
03.06.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin elektrik üretiminde biyokütle santrallerinin payı Mayıs ayında yüzde 8,8 olarak gerçekleşti.

Drax ve Imperial College London verilerine göre, İngiltere’nin elektrik üretiminde biyokütlenin payı 2020 yılı Nisan ayında olduğu gibi Mayıs ayında da artmaya devam etti. Yeni tip koronavirüsü Covid-19 salgını nedeniyle ülkenin elektrik talebi düşerken, Mayıs ayında elektriğin yüzde 8,8’i biyokütle santrallerinden karşılandı. Nisan ayında bu oran yüzde 7,98 idi.

Böylece bir önceki aya göre yüzde 6,9, bir önceki yıla göre de yüzde 11 oranında artan biyokütle enerjisi üretimi Mayıs ayında 1.73 TWh oldu.

Mayıs ayında ülkenin elektrik üretiminde doğalgazın payı yüzde 27.88, nükleer enerjinin payı yüzde 20.96 ve rüzgar enerjisinin payı da yüzde 20.43 oldu.

Biyokütle Enerjisi Nedir?

Biyokütle kısaca, elektrik veya başka güç formları oluşturmak için kullanılan yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan organik malzemelerden üretilen yakıttır. Bu enerji kaynağında kullanılan yakıtlar; bir zamanlar yaşamış olan şeylerden gelir. Örneğin, odun ürünleri, kurutulmuş bitki örtüsü, mahsul kalıntıları, su bitkileri ve hatta evsel atık olarak bildiğimiz çöpler bile biyokütle enerjisinde kullanılabilir.

Biyokütle, ‘Doğal Malzeme’ olarak da bilinir. Bitkiler, kendi besinlerini yapmak için Güneş Enerjisinin çoğunu Fotosentez işlemleri sırasında kullanırlar. Kullandıkları bu besinleri sıkışmış vaziyette, kimyasal enerji şeklinde kendi bedenlerinde depolarlar. Öldüklerinde, enerji yine kendi bedenlerinde/kalıntılarında tutulur. Bu sıkışmış enerji de genellikle yanarak açığa çıkar. Bu açığa çıkan enerjide biyokütle enerjisine dönüştürülebilir. (Tabi bu sadece kullanılan yakıtlardan biridir.)

Nasıl Elde Edilir?

Bu işlemler sırasında yanan biyokütle, Doğaya Kömür yakmaktan yaklaşık ¼ oranında daha fazla Karbon Emisyonu salmaktadır. Ancak “Yenilenebilir” bir enerji kaynağı olarak sınıflandırılmıştır. Çünkü:

Kullanılan Bitkiler yeniden oluşturulabilir. Atık bitkilerden toplanılmıştır sonuçta.
Orman Kalıntıları, Ağaç işleme atıkları, Tarımsal ürünler ve Atık malzemeler her zaman olacaktır. Bunların doğada kalmasından ve diğer yakıtlara yönelmektense verimli şekilde bunlardan enerji üretilmesi daha doğru olacaktır.
Kolayca temin edilebilen hayvan gübresi ve insan atık suları ile birlikte Çöp atıkları Gıda atıklarının verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.