kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5095
EURO
34,8071
STERLIN
40,6518
BITCOIN
$61.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor
03.06.2020
0
A+
A-

Londra Borsası’nın işlem süresinden şikayet eden borsacılara göre seans süresinin kısaltılması borsalar açısından daha faydalı.

Londra Borsası’na danışmanlık hizmeti veren Avrupa Finansal Piyasalar ve Yatırım birliği ortak yayınladıkları bildiride, borsalarda seans süresinin kısalmasının çalışanların esnekliğini artıracağını ve artan hacimle birlikte daha fazla bireysel yatırımcının borsaya gireceğini savundu. Böylece erkek egemen bir alan olan borsalarda “çeşitlilik” sağlanabilir.

Bildiride ayrıca aşırı uzun çalışma saatlerinin sektörde çalışanların psikolojisini de bozduğu öne sürüldü.

Londra Borsası’nın yöneticileri ise kısalan saatlerin Avrupa’nın geri kalanıyla uyum problemlerini beraberinde getireceğini ve daha fazla bireysel yatırımcıların borsaya girmesi gibi beklentilerin gerçekçi olmadığını savundu.

Borsa süresini kısaltma kararı alan bir diğer Avrupa borsası olan Euronext ise Mart ayında planladığı değişikliği ölümcül korona virüs pandemisinin getirdiği yıkıcı etki sebebiyle şimdilik 30 Haziran’a uzattı.

Borsaların işlem süresinin kısalması işlem hacmini artırıp artırmayacağı tartışması borsa yöneticileri ve aracı kurumlarının arasında süregelen bir tartışma halini aldı. Genel olarak borsa yöneticileri seans sürelerinin kısalmasının işlem hacmini artırmayacağını düşünürken, aracı kurum ve bankalar tersi yönünde fikir beyanında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.