kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
STERLIN
41,1327
BITCOIN
$65.300
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’deki doktorlar hasta ile teması azaltmak için HoloLens kullanıyor

İngiltere’deki doktorlar hasta ile teması azaltmak için HoloLens kullanıyor
27.05.2020
0
A+
A-

Londra’da az sayıda hastanede karma gerçeklik gözlüğü kullanılmaya başlandı. Covid-19 hastalarıyla teması azaltmak için kullanılan karma gerçeklik gözlükleri hastane çalışanlarını ve doktorları korumayı amaçlıyor.

Microsoft tarafından üretilen HoloLens karma gerçeklik gözlükleri sayesinde doktorlar görüşlerini meslektaşlarıyla uzaktan paylaşabiliyor. Aynı şekilde gözlük sayesinde doktorlar holografik çıktıları görebiliyor.

Vizör görünümüne sahip gözlük, başın etrafını çevrelerken kullandığı sensör ve kameralar ile doktorların holografik görüntüler elde etmesini sağlıyor. HoloLens’i son üç yıldır kullanan cerrah ve eğitimci Dr. James Kinross gözlükle çalışmanın yararlarını şöyle aktarıyor:

Yapabileceğiniz şeylerden biri, bir röntgen filminden alınan bir tarama veya görüntüyü kullanabilmektir. Bu materyali üç boyutlu olarak yeniden yapılandırabilirsiniz ve bunu bir holograf olarak çalışma alanına yansıtabilirsiniz.

HoloLens’in geçmişte kol ve bacakları yeninden yapılandırmak amacıyla yapılan ameliyatlar sonrasında kan damarlarını tanımlamak için kullanıldığını söyleyelim. Aynı şekilde pelvik kanseri tedavisinde de HoloLens’ten faydalanılıyordu. Covid-19 ile birlikte doktorlar gözlüklerin kullanılabileceği yeni bir alanla tanışmış oldu.

Kinross’un söylediklerin göre; doktorların HoloLens’i tercih etmesinin sebebi , sağlık çalışanlarının etkin bir şekilde korunmadığı için zarar görmeye başlaması. Bu noktada salgın boyunca Birlieşik Krallık’ın, Ulusal Sağlık Hizmetleri kapsamında hizmet veren sağlık çalışanlarına Kişisel Koruyucu Ekipman vermekte zorlandığını hatırlatalım.

HoloLens, Microsoft Teams üzerinden çalışan Remote Assist isimli yazılımı sayesinde viziteye giden doktorların ve sağlık çalışanlarının sayısını azaltıyor. Muayene esnasında çekilen holografik görseller, tek bir muyene ile birçok doktorun hastayı değerlendirmesini sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse bir muayene ya da cerrahi işlem esnasında doktorlar, muayeneyi yapan doktora uzaktan bağlanarak holografik görseller yansıtabiliyor. Gönüllü doktorlardan biri Covid pozitif hastayla muhattab olurken, diğerleri işlemi uzaktan izleyebiliyor. Böylece  sağlık çalışanları güvenli bir şekilde hastayı tedavi edebiliyor.

HoloLens’in test edildiği 4 hafta içinde, doktorların Covid pozitif hastalarla temasının yüzde 80 oranında azaldığını söylemekte fayda var. Bu nokta aşı bulunana kadar karma gerçeklik gözlüklerinin hastanelerde yaygın bir şekilde yer almaya başlayacağını söylemek mümkün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.