kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’nin koronavirüs krizini ele alışı dünya basınında da eleştiriliyor

İngiltere’nin koronavirüs krizini ele alışı dünya basınında da eleştiriliyor
12.05.2020
0
A+
A-
johnson

İngiltere’nin koronavirüs kaynaklı ölümlerde Avrupa’nın ilk sırasına yükselmesinin ardından dünya basınında İngiltere’nin koronavirüsle mücadele uygulamaları eleştirildi.

Bu eleştirileri derleyen Guardian gazetesi, uluslararası sağlık sistemlerinin geliştirilmesini savunmasının uzun süredir İngiltere’nin diplomatik açıdan güçlü özelliklerinden biri olduğunu fakat bu koronavirüs krizi sırasındaki performansının bu alandaki etkinliğini azaltabileceğini yazdı.

Alman Die Zeit gazetesi “Büyük Britanya’da enfeksiyon, denetlenmeden uzun bir süre yayıldı. Enfeksiyon dalgası hastanelerden huzurevlerine kadar uzandı. Fakat bunlar engellenebilirdi. Hükümet şimdi her şey kontrol altındaymış gibi davranıyor” ifadelerini kullandı.

Franfurter Allgemeine Zeitung ise “Boris Johnson, diğer hükümet liderlerinden daha büyük bir mücadele vermek zorunda kaldı” dedi ve ekledi:

“Britanya, özellikle de Londra koronavirüse karşı savunmasız.

“Eski bir kolonyal güç ve Avrupa’nın havacılık merkezi olan ülke, çok sayıda ülkeyle bağlantıya sahip.

“Pek çok Britanyalı, virüsün daha hızlı yayıldığı metropollerde yaşıyor. Ulusal Sağlık Sistemi ise hantal, bürokratik ve uzun süredir yeterli maddi imkanlardan yoksun.

“Normale dönüldükten sonra vatandaşlar, Britanya istisnacılığına dair inançlarını sorgulayabilir. Bu ülkeyi hemen Avrupa Birliği’nin kollarına itmez fakat Johnson hükümetinin, AB ile ticaret görüşmelerini uzatmasını sağlayacak bir baskı oluşturabilir.”

İtalya’da Corriere della Serra, Birleşik Krallık’ta yaşanan ulusal ayrışmaları öne çıkardı:

“Birleşik Krallık koronavirüsle mücadelenin ikinci aşamasında çatırdıyor. Boris Johnson sokağa çıkma kısıtlamalarını yavaşça gevşetirken halka ‘evde kalın’ yerine ‘tedbiri bırakmayın’ demeye başladı.

“Fakat ülkenin özerk bölgeleri buna katılmıyor: İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda özerk yönetimleri yurttaşlarına ‘evde kalın’ demeye devam ediyor.”

İspanya’dan El Pais gazetesi İngiliz hükümetinin koronavirüs stratejisinin yurttaşlarda ve şirketlerde kafa karışıklığına yol açtığını yazdı.

Fransa’dan Le Monde ise başyazısında İngiltere’nin Avrupa’daki ölümlerde ilk sıraya yükselmesine rağmen ‘tedbiri bırakmayın’ sloganının utanç verdiğini belirtti.

Birleşik Krallık’ın “zayıflamakta” olduğunu belirten Le Monde, “Önlemler çok geç alınsa da, ülke salgına hazırlıksız olsa da Britanyalılar şimdilik Johnson’ı desteklemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İsveç gazetesi Svenska Dagbladet, Johnson’ın planındaki belirsizlikleri eleştirdi.

New York Times ise “Johnson’ın önerileri muhalefet ile karşılandı. Onu eleştirenler, insanların işe ne zaman döneceklerini ve nasıl gitmeleri gerektiğini bilemediklerini söylüyor” dedi.

Wall Street Journal da “Başbakan Johnson için koronavirüs hızla, Brexit’ten daha büyük bir sorun haline geliyor” diye yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.