kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
STERLIN
41,0318
BITCOIN
$71.048
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Umarım bombalı saldırıda ölürler!

Jihadi John lakaplı İngiliz vatandaşı militanın bombalı saldırıda ölmesini dileyen Boris Johnson, “Cennete 72 bakire tarafında karşılanacaklarına inanıyorlar” dedi.

Umarım bombalı saldırıda ölürler!
Londra Belediye Başkanı cihatçılara karşı daha sert önlemler alınması çağrısında bulundu.

Londra Belediye Başkanı cihatçılara karşı daha sert önlemler alınması çağrısında bulundu.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Amerikalı gazeteciyi kafasını keserek öldüren kişi olduğu sanılan İngiliz vatandaşı militanın bombalı bir saldırıda ölmesini dilediğini söyledi.

Daily Telegraph gazetesindeki köşesinde İşid saflarında savaşmaya giden cihatçılara yönelik sert değerlendirmelerde bulunan Johnson, yeni yasal düzenlemelere, yetkililere önceden bildirimde bulunmadan Irak ve  Suriye’ye giden herkese terörist muamalesi yapılması gerektiğini savundu. Belediye Başkanı olarak Londra Polis teşkilatının başındaki isim de olan Boris Johnson, bir başka ülkede savaştığı tespit edilen İngiliz vatandaşlarının, derhal vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki önerinin de bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Johnson yazısında, İngiliz istihbarat elemanlarının kimliğini tespit etmek için yoğun çaba harcadıkları ve Amerikalı gazetecisinin infazcısı olduğu sanılan ‘Jihadi John’ lakaplı militanın ölmesini diledi.

“Bu katiller eğer savaşta ölürlerse, cennette 72 bakire tarafından karşılanacaklarına inanıyorlar” diyen Johnson makalesinde şunları yazdı :

“James Foley’in katilinin sesini ben de dinledim. Burada büyümemiş olması çok küçük bir ihtimal. Muhtemelen, NHS’e bağlı hastanelerden birisinde doğmuş.  Burada sunulan mükemmel eğitim sistemimizden yararlanarak okula gitmiş. O ve ailesi sosyal yardım sistemimiz tarafından korunup kollanmış. Bütün bunlara karşı teşekkürü, terörist faaliyetlere dahil olmak, barbar devletine bağlılığını ilan etmek ve suçsuz bir gazetecinin kafasını kesmek oluyor. Bu tür gençlerin kandırıldıkları gibi cennette neyle karşılacakları hiçbirimizin umurunda değil. İstediğimiz sığındıkları yerde bir an önce beklediğimiz sona maruz kalmaları”

“Haritada yerini alan ve Halifelik olduklarını ilan eden şeytani cehennem gibi ülke ile ve onun için savaşmaya giden vatandaşlarımızlarla ne yapacağımız konusunda bir an önce netleşmemiz gerekir. İSIL adını verdikleri delilik şu anda Britanya büyüklüğünde, ciddi enerji yataklarına sahip, 6 milyon nüfuslu ve bölgede İsrail’den sonra en büyük askeri güce sahip ikinci ülke konumuna gelmiş durumda.

‘TÜRKİYE SINIRLARINI KAPATMALI’

Muhafazakar Parti’nin önde gelen politikacılarından Boris Johnson, geniş yankı uyandıran makalesinde Batılı ülkelerin bir an önce ciddi önlemler alması gerektiği uyarısında bulundu. Türkiye’ye de önemli rol düştüğünü kaydeden Johnson makalesine şöyle devam etti:

“Durum daha kötüye gitmeden müdahale etmeliyiz. Oraya giden İngiliz ve diğer Avrupalı cihatçıları engellemek için daha efektif önlemler almalıyız. Türkler sınır kapılarını kapatmalı. Irak ve Suriye’ye herhangi bir gerekçe göstermeden ve bildirimde bulunmadan giden herkesin tutuklancağını bilmesi gerekiyor. Şu anda bazı İngilizlerin, önce Almanya’ya gittiği, oradan sınırı geçerek, korkunç cihat turizmini yaparak geri döndükleri biliniyor.İngiliz polisi bunu engellemekte yetersiz kalıyor. Sayılarının 500-600 olduğu tahmin edilen İngiliz vatandaşlarını daha yakından takip etmeli, özellikle dönüşlerinde sıkı takip altında tutmalıyız.”

Johnson, 'Jihadi John' olarak tanınan ve Abdel-Majed Abdel Bary, olduğu sanılan militanın ülkesinin değerlerine ihanet ettiğini savundu.

Johnson, ‘Jihadi John’ olarak tanınan ve Abdel-Majed Abdel Bary, olduğu sanılan militanın ülkesinin değerlerine ihanet ettiğini savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.