kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.988
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Yüzlerce tazminat firması kapatıldı

İngiltere’de son bir yılda, 600 dolayında kaza ve sigorta gibi tazminat davalarına aracılık yapan firmaya kilit vuruldu.

Yüzlerce tazminat firması kapatıldı
24.08.2014
0
A+
A-

Personal Injury Claim Form with pen, calculatorİngiltere’de hükümetin son bir yılda 600 dolayında tazminat firmasını kapattığı açıklandı. Tazminat Regülasyon Otoritesi CMR (Claims Management Regulation) tarafından açıklanan verilere göre, ülke genelinde kaza davaları gibi tazminat başvurularını yönlendiren şirketlerin sayısı 2 bin 97’ye düştü.

Bu sayının geçen yıl 2 bin 693 olduğuna dikkat çeken CMR yetkilileri, bu alanda faaliyet gösteren firmalara yönelik yoğun bir denetim süreci işlettiklerini vurguladı. Yetkililerin verdiği bilgilere göre tazminat alanında faaliyet gösteren yüzlerce firma, müşteri bulabilmek için telefon ve mail yoluyla vatandaşları taciz ediyor

Hükümet geçen yıl hayata geçirdiği uygulamalarla, avukat çalıştırmayan aracı firmaların, dosya transfer ücreti gibi kazançlar elde edebilmesinin önüne geçmişti.Her yıl 700 bini aşkın insanın yaralanma, incinme ve zarar görme gibi gerekçelerle tazminat almak için başvuruda bulunduğu alanda getirilen en önemli değişiklik, ‘no win no fee’ olarak bilinen uygulamaya son verilmesi olmuştu.

Düzenleme ile getirilen önemli değişikliklerden birisi de avukatlık firmalarının aracı kurum veya kişilerden iş almalarının yasaklanması olmuştu. Uygulamaların ardından yüzlerce firma kapanmıştı.

Kaza davaları hukukunda yapılan düzenlemelerin ardından çok sayıda tazminat firmasının, on binlerce banka müşterisini ilgilendiren ödeme güvencesi sigortalarına (Payment Protection Insurance, PPI) yöneldi. Bankaların müşterilerinin işsizlik, kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı bankaya olan kredi kartı ya da bireysel kredi borçlarını ödeyememeleri riskine karşı verdiği bir sigorta türü olan PPI’yı, müşterilerini yeterince bilgilendirmeden sattıkları için geri ödemek zorunda kalmışlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.