kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
STERLIN
41,0249
BITCOIN
$70.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Türkiye İngiltere’nin plastik atığını alıyor”

“Türkiye İngiltere’nin plastik atığını alıyor”
07.11.2019
0
A+
A-

Türkiye’nin, İngiltere’nin, Avrupa’nın plastik atığını aldığını söyleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Bu yanlış ve tehlikeli” dedi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Aycan, ithal edilen plastik atıkların plastik üretim firesi veya toplanmış plastik malzeme olduğunu, bunların işlenerek ham madde haline getirildiğini söyleyerek, Türkiye’de yaklaşık 10 firmanın atık plastik ithal ettiğini ve plastiklerin eskidikçe kırılganlaştığını ifade etti.

Aycan, “En fazla plastik atık ithal eden ülke olan Çin. Son dönemde plastik atık alımını durdurdu. Çin’in dışında Malezya ve başka ülkeler de plastik atık alımını durdurdu fakat Türkiye plastik atık alımıyla ilgili bir kısıtlama yapmadığı için plastik atık ithalinde artış oldu. Ayda 42 bin ton plastik atık alınıyor. Türkiye, İngiltere’nin, Avrupa’nın plastik atığını almaktadır. Bunu yanlış, tehlikeli buluyorum ve Türkiye’nin plastik atık alımını durdurmasını istiyorum” dedi.

Türkiye’nin çöp toplamada başarısız bir ülke olduğunu belirten Aycan, “Bilinçsiz davranışlarla çevreyi kirleten bir ülkeyiz. Çöplerimizin yalnızca yüzde 10’unu geri dönüşüme gönderiyoruz. Bu nedenle daha çok çöp toplama ve ayrıştırma tesisine ihtiyacımız var fakat plastik atık ithalatı, Türkiye’de var olan atık toplama işi yapanlara da zarar vermiş, atık toplamaya sekte vurmuştur. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünü yaptığı ‘sıfır atık’ projesi de bundan zarar görmektedir” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.