kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6013
EURO
34,8092
STERLIN
40,6635
BITCOIN
$64.992
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Polis göz açtırmıyor

Kaçak insan ticareti ve ölümle tehditten, 5’i Türk 8 kişi tutuklandı

Polis göz açtırmıyor
08.07.2004
0
A+
A-
Kaçak insan ticareti ve ölümle tehditten, 5’i Türk 8 kişi tutuklandı
Londra Gazete 175

8 Temmuz 2004 Perşembe sayısı

FRANSA ve Belçika üzerinden, Piper Cherokee tipi küçük uçaklarla İngiltere’ye kaçak sokulan çoğunluğu Türk 20’ye yakın kişi gözaltına alındı. Kaçak insan ticaretini organize eden 6 kişiden 3’ünün Türk olduğu öğrenildi.

Öte yandan Stoke Newington bölgesindeki esnafı tehdit ettiği açıklanan 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Sözkonusu kişiler şantaj ve ölümle tehdit suçlamalarıyla hakim önüne çıkarılacak.

İnsan kaçakçılığı yaptığı belirlenen Mensur Hasan (32), İsa Başkaya (45), İndat Öztaş (38), Wyatt Anderson (46), Anthony (41) ve eşi Jeanette Davies (40) ile birlikte, İngiltere’ye bunlar aracılığı ile kaçak yollardan giriş yaptığı belirlenen çok sayıda yolcu tutuklandı.

Newington Green’deki bazı dükkan sahiplerini uzun bir süreden beridir şantaj ve ölümle tehdit ettiği belirlenen 30 yaşındaki M.G. ile 39 yaşındaki İ.T., 30 Haziran’da mahkeme huzuruna çıkarıldı. Tutuklu kalmalarına karar verilen sanıkların davası, dün gazetemizin baskıya hazırlandığı sıralarda Southwark Crown Court’ta görülmeye başlanmıştı.

PIRPIRLARLA İNSAN TAŞIYORLARDI

Fransa ve Belçika üzerinden Kent bölgesinde bulunan Headcom Havalimanı’na kaçak yolcu taşıyan Piper PA-32-300 Cherokee tipi, 6 koltuklu pırpır uçak, geçtiğimiz Cuma günü yakayı ele verdi. Polis, bu uçakla ülkeye kaçak insan sokan 6 kişilik ekibi tutukladı.

Maidstone Mahkemesi’ne çıkarılan 6 kişiden üçünün tutuklu kalmasına karar verilirken, üçünün de kefaletle serbest kalması kararlaştırıldı.

Uçakla ülkeye kaçak olarak sokulan biri çocuk 7 kişinin muhaceret memurlarına teslim edildiği de vurgulandı.

Polisten elde edilen bilgilere göre, Fransa ve Belçika’dan aldığı yolcuları, 10 bin Euro (£7100) karşılığında Kent Lamberhurst hava sahasına indiren pırpır uçağının pilotu Wyatt Anderson, uçuş başına 4 bin pound alıyordu. Anderson’un buna benzer en az 10 uçuş daha gerçekleştirdiği sanılıyor.

Polis, yolcuları indirdikten sonra havalanıp kaçmaya çalışan pırpır uçağı ile pilotunu helikopterle kovalayıp yere indirdi. Polis daha önce takip altına aldığı grubun çalışmalarını da çökerterek, yaklaşık 20 kişini gözaltına aldı ve 13 bin pound nakit para ele geçirdi.

NEWINGTON GREEN’DE ÖLÜM TEHDİDİ

Newington Green’de Green Lanes üzerinde bulunan kimi iş sahiplerine karşı uzun bir süreden beridir şantaj yöntemleri ile yaklaştığı, onları ölümle tehdit ettiği belirlenen iki kişi tutuklandı.

Metropolitan Police ‘Turkish Reactive Organised Crime Unit’ tarafından düzenlenen bir operasyonla ele geçirilen M.G. ile İ.T’ye, iki adet şantaj ve iki adet ölümle tehditten dava okundu.

Polis sözcüsü ‘Bu tutuklamalarla, Türk ve Kürt esnafını tehdit eden unsurların üzerine yürüyeceğimizi, bu konuda son derece ciddi olduğumuz mesajını vermek istiyoruz. Bu konuda, Türkçe konuşan toplum bireylerinin de yardımına ihtiyaç duyduğumuzu vurgulamak isterim’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.