kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5431
EURO
34,8206
STERLIN
40,4948
BITCOIN
$66.784
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Anastasiadis Londra’da konuştu: “Çözümsüzlüğün sebebi Türkiye”

Anastasiadis Londra’da konuştu: “Çözümsüzlüğün sebebi Türkiye”
04.03.2019
0
A+
A-

Rum lider Nikos Anastasiadis, “Kıbrıs sorununa şu ana kadar bir çözüm bulunamamasının Türkiye’nin uzlaşmaz tutumundan kaynaklandığını” ifade etti.

Londra’da bulunan Rum lider Anastasiadis, pazar akşamı İngiltere’de ikamet eden Kıbrıslılar tarafından düzenlenen bir etkinliğe hitaben bir konuşma yaptı.

Rum lider, “maalesef, Türkiye’nin uzlaşmaz tutumundan dolayı, Avrupa Birliği’nin ilkelerine saygı duyan, bağımsız ve egemen bir ülkede, yaşayabilir, çalışabilir, zamana dayanabilir nitelikte bir çözüm bulunamadığını” söyledi.

Crans-Montana müzakerelerinin çökmesinin ardından müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla yapılan çalışmalar konusuna da değinen Anastasiadis, kendisi dâhil Yunanistan,  İngiltere ve Avrupa Birliği’nin yetkilileri şu ana kadar BM Genel Sekreteri’nin Özel Görevlisi Jane Holl Lute ile görüştüğünü ifade etti.

Anastasiadis, “Ankara tarafından üçüncü bir görüşmenin belirlenmesini bekliyoruz” dedi ve “çok şey ne söyleneceğine ve görev tanımında ne olacağına bağlıdır” dedi.

Anastasiadis, “yaratıcı bir diyalog ve devam edebilmemiz için görev tanımı, hem ele alınacak konuları hem nelerin kabul edilebilir nelerin kabul edilemez olduğunun belirlenmesi gerekir. Kıbrıs Türk Toplumu lideri ile önceden mutabakata vardığımız ve BM Genel Sekreteri tarafından onaylanan bir ilke var; bu, bir toplumun güvenliği, diğer tarafa tehdidi olmaması ilkesidir. Barış içinde yaşamak ve barışçıl bir çözüm isteyenler temel ilkelere saygı göstermeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

Anastasiadis konuşmasının devamında, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çok boyutlu dış politikasına” değindi ve “Güney Kıbrıs’ın büyük ülkelerle mükemmel ilişkiler kurduğunu; ABD Dışişleri Bakanı’nın Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail üçlü işbirliğine katılması gibi dörtlü işbirliğine dönüştürülen üçlü işbirliği” konusunda da atıfta bulundu.

Rum hükümetinin iç konulardaki politikasına da değinen Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güçlü bir ekonomik büyüme sağlamasındaki yatırım notuna dönmesi, işsizliğin azaltılması,  yatırımların teşvik edilmesi ve çağdaş bir devlet oluşturmak amacıyla reformların yapıldığını” söyledi.

Diasporanın önemli çalışmalarına değinen Anastasiadis, bu çalışmalarla ilgili, şahsen kendisinin ve Kıbrıs halkının teşekkürlerini iletti.

Etkinlik sırasında konuşan İngiltere’de ikamet eden “Kıbrıslılar Milli Federasyonu’nun Başkanı” Christos Karaolis ise “diasporanın Rum lider Anastasiadis’in Kıbrıs sorununa adil, çalışabilir ve barışçıl bir çözüm bulunması amacıyla yorulmaz çalışmalarını desteklediğini belirterek en kısa zamanda müzakerelerin yeniden başlamasını” diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.