kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.091
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

A Level sınav sonuçları açıklandı

A Level sınav sonuçları açıklandı
16.08.2018
0
A+
A-

YÜZBİNLERCE öğrencinin merakla beklediği üniversite yerleştirme sınav sonuçları (A Levels results) bu sabah açıklandı.

İngiltere’de üniversite yerleştirme sınavlarında yapılan değişikliklerine rağmen 2012’den bu yana, üniversite yerleştirme sınav sonuçlarında A* veya A alan öğrenci sayısı yükseldi.

Sınav sonuçlarında toplam A* ve A elde eden oran yüzde 26,4 olurken, A* ve C arasında sınav sonuçları geçen yıla göre yüzde 79 orandan yüzde 78.4 oranına düştüğü görülmekte.

İngiltere’nin sınav düzenleyicisi, açıklanan üniversite yerleştirme sınav sonuçlarının, değişikliklere rağmen istikrarlı bir ulusal tablo gösterdiğini belirtti.

Ülke genelinde ise, A* ve E sonucu elde eden öğrencilerin toplam oranı yüzde 97,6 olduğu açıklandı.

Sınav müfettişleri, üst notlardaki yükselişi ‘son derece marjinal’ olarak nitelendirdi ve Ofqual sonuçların sabit kaldığının altını çizdi.

2012 yılında sınavların yüzde 26,5’i A* ve A notları almıştı. 2017 yılında ise bu oran yüzden 26,3 olduğu söylendi.

BU YIL NEDEN FARKLI?

İngiltere’de, üniversite yerleştirme sınavları değerlendirmesinde, course-work adı verilen ödevlerden vazgeçilmeye, bunun yerine daha çok sınav notlarına ağırlık verilmeye başlandı.

Geçen yıl, İngiltere’deki öğrenciler 13’den fazla yeni ve daha zorlu sınava girmişti. Geri kalan konular ise önümüzdeki iki yıl içinde yenilenmekte.

Ofqual sınavı düzenleyen kurum tarafından yapılan açıklamada; “yeni sınavlar beklenenden daha zor olsaydı, not sınırlarını indirilebilirdi” dedi.

BİR YOL DAHA VAR: CLEARING

Bir telefon hayatınızı değiştirebilir. UCAS ( The universities and Colleges Admissions Service) İngiltere’deki bütün üniversitelere başvuru ve bilgi/danışma işlemlerini sağlayan kuruluştur. UCAS Track web sitesine girip hemen bir Clearing numarası alın. Bu sitede kontenjanlarını henüz dolduramayan ve sizin gibi yeni öğrencileri, Clearing yoluyla alacak olan üniversitelerin listesi var. Araştırmanızı yapıp, tercihlerinizi değerlendirip, istediğiniz bölüme karar verdikten sonra daha fazla bilgi için verilen telefonu arayın. Yalnız telefon açmadan önce kişisel bilgilerinizi (personal statement) ve neden bu bölümü istediğinizi, bu üniversiteyi neden tercih ettiğinizi kendi kafanızda ve cümlelerinizde hazırlayın. İnternet üzerinden başvuru formunu, Clearing numaranızı, sınav sonuçlarınızı doldurup yollayın, hemen arkasından da Clearing Helpline’ı arayıp kurs hakkında Course Adviser’dan bilgi alın, başvurunuzun sonucunu takip edin. Eylül’e kadar zamanınız var ama acele edin, kontenjanlar kapılmasın.

UCAS’TAN AİLELERE

Çocuklarına daha fazla destek vermek isteyen ve İngilizce bilen aileler için bir site var: www.ucas/parents

İngilizce bilmeseniz bile bir tercüman yardımıyla bu siteden her türlü bilgi ve danışmanlık alabilir, çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANAMAYAN GENÇLERİMİZİN ÖNÜNDE 3 YOL VAR

1) Yukarıda ayrıntısını verdiğimiz Clearing yolunu denemek.

2) Gelecek yıl sınavlara yeniden girmek için karar vermek. Daha disiplini, daha sistemli, azimli ve bilinçli olmak ve daha şimdiden araştırmalara başlamak.

3) Üniversite bana göre değil diyorsanız, hem çalışıp para kazanmak hem de iş garantili kısa kurslara devam etmek çok yaygın. Turizmden, tamir, inşaat, sağlık, yemek, çocuk ve yaşlılara bakım, müşteri temsilcisi, satış elemanı, otelcilik, muhasebe, spor hocalığı gibi iş garantili kurslar sizi bekliyor: Apprenticeship ve Vocacational Training için araştırma yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.