kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3011
EURO
35,1601
STERLIN
40,8141
BITCOIN
$69.466
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Trump: Sun gazetesi mülakatım ‘yalan haber’ olmuş

Trump: Sun gazetesi mülakatım ‘yalan haber’ olmuş
14.07.2018
0
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere gezisinin ikinci gününde Başbakan Theresa May ile ortak basın toplantısı düzenledi. Trump, İngiliz Sun gazetesine verdiği mülakatta kendisine atfen yayımlanan bazı sözler için “yalan haber” dedi ve May’in Avrupa Birliği’nden çıkış (Brexit) stratejisini eleştirmediğini söyledi.

Oysa Trump mülakatta stratejiyi ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ı eleştiriyor, geçen hafta istifa eden Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın İngiltere’nin müstakbel lideri olabileceğini söylüyordu.

Başbakan May için çok güzel şeyler de söylediğini ama bunların yayımlanmadığını kaydeden Trump, May’den özür dilemek istediğini ama onun “Boşver basın işte” dediğini belirtti.

Trump, mülakatların kayıt alınarak yapılmasının birçok sorunu çözebileceğini de kaydetti.

SUN GAZETESİNDEN YANIT: HABERCİLİĞİMİZİN YANINDAYIZ

Sun gazetesi ABD Başkanı Trump’ın iddialarına yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, “Haberciliğimiz ve Başkan’ın Başbakan hakkında olumlu sözleri de dahil olmak üzere yaptığımız alıntıların arkasındayız” dendi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Başkan’ın bizi ciddi ciddi ‘yalan haber’ olarak adlandırmasına ise ancak ‘yalan haber’ denebilir.”

MAY: KAPSAMLI SERBEST TİCARET ANLAŞMASINDA HEMFİKİRİZ

Theresa May, ortak basın toplantısında özellikle İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ardından ABD ile çok kapsamlı bir serbest ticaret anlaşması yapmak için çalışma konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Donald Trump ise AB’den çıkış sonrasında karşılıklı ticareti geliştirme niyetinden ötürü Başbakan May’e teşekkür etti.

Trump, Brexit sürecine ilişkin olarak “Ne yapacaklarını bilmiyorum. Ama ne yaparsanız yapın benim kabulümdür. Bu sizin kararınız” dedi.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Donald Trump, İngiltere’nin bulvar gazetelerinden Sun’a verdiği röportajda İngiltere’nin Brexit için hazırladığı yol haritasının ABD ile İngiltere arasında planlanan serbest ticaret anlaşmasının sonunu getirebileceğini söylemiş ve bunun ABD’nin İngiltere ile değil AB ile muhatap olacağı anlamına geldiğini kaydetmişti.

ABD Başkanı Trump röportajda, İngiltere hükümetinin Brexit sonrası için öngördüğü planın “insanların oy verdiğinden çok daha farklı” olduğunu da söylüyordu.

Trump, Brexit yol haritası hakkındaki görüşlerini Başbakan May ile daha önce paylaştığını belirterek, “Ona bunun nasıl yapılması gerektiğini söyledim. Karar onun. Başka bir yoldan gitmek istedi. Beni dinlemedi” demişti. (BBCTÜRKÇE)

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.