kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
STERLIN
40,7568
BITCOIN
$64.538
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiliz sendikacılardan hükümete Soma tepkisi

İngiltere’nin en büyük sendikalarından UNISON, Soma faciası ile ilgili mesajında hükümeti eleştirdi.

İngiliz sendikacılardan hükümete Soma tepkisi
15.05.2014
0
A+
A-
UNISON genel sekreteri Dave Prentis

UNISON genel sekreteri Dave Prentis

İngiltere’de kamu sektöründe çalışanların örgütlü olduğu en büyük sendika olan UNISON, Soma faciası nedeni ile bir başsağlığı mesajı yayınladı. Türkiye Maden-İş Sendikası’na hitaben yazılan mesajda hükümete yönelik sert ifadeler kullanıldı.

Sendikanın genel sekreteri Dave Prentis imzasını taşıyan mesajda  “Yaşamak için ağır koşullarda çalışan ve hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz için üzüntülerimizi bildirmek isteriz” ifadeleri yer aldı. Hükümetin ve maden şirketlerinin facia karşısında kayıtsız kaldığı öne sürülen metinde şu görüşlere yer verildi : “Bu trajedi yakın tarihin en kötü facialarından birisi olmuştur. Maden işçilerinin temel insan haklarının verilmediği; güvenli çalışma koşullarının garanti  etmek yerine ölmek için çalışmaya gitmelerinin beklenmesi tölerans gösterilemeyecek bir tavırdır. Soma’daki maden ocağını işleten firma ve devlet, yeralatında kalan ve sayılarının 400’ü bulduğu sanılan madencilerin kurtarılması için daha çok çaba göstermelidir.”

“Türkiye muhtemelen Avrupa genelinde çalışma güvenliğinin en kötü olduğu, dünyanın bu alandaki en kötü üçüncü ülkesi durumundadır. UNISON olarak Türk Hükümeti’ni, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 176 sayılı madenlerde çalışma güvenliği ve sağlığı konvansiyonuna uyulması için bir an önce gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz.”

1 buçuk milyon dolayında üyesi bulunan İngiliz sendikasının mektubu Türk Maden-İş Sendikası’nın Başkanı Nurettin Akçul’a gönderildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.