kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5490
EURO
34,8521
STERLIN
40,5849
BITCOIN
$63.716
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Yeşil renkli iki çocuğun gizemli hikayesi

12. yüzyılda, İngiltere’deki Woolpit Kasabası’nda yaşanan bir olay, tarihin büyük gizemlerinden biri olarak, bugün bile sırrını korumaya devam ediyor.

Yeşil renkli iki çocuğun gizemli hikayesi
30.10.2017
0
A+
A-

  1. yüzyılda, İngiltere‘deki Woolpit Kasabası’nda yaşanan bir olay, tarihin büyük gizemlerinden biri olarak, bugün bile sırrını korumaya devam ediyor.

İKİ YEŞİL ÇOCUK BULUNUR

Kral Stephen döneminde, bu ufak kasabada iki çocuk bulunur. Biri kız, diğeri erkek olan bu çocuklar kardeştir. Çocuklar normal bir görünüşe sahiptir ancak tek bir farkla… Cilt renkleri tamamen yeşildir. Onları görünce hem dehşete kapılan hem de meraklanan köylüler çocukları kasabaya getirir ancak bu tuhaf kardeşlerle bir türlü iletişim kuramazlar. Sebebi ise iki çocuğun da bilinmeyen bir dilde konuşuyor olmasıdır. Oldukça bitkin görünen çocuklara yiyecek bir şeyler verirler fakat ikisi de bir şeyler yemek konusunda oldukça isteksizdir. Sonradan fark ederler ki çocuklar yalnızca çiğ fasulye yemeyi seviyordur.

SÜREKLİ AĞLAMAKTADIRLAR

1100’lü yılların ortalarında yaşanan bu olaya kimse anlam veremez. Çocuklar nereden gelmiştir, neden renkleri yeşildir, konuştukları dil nedir ve neden sadece çiğ fasulye yemektedirler? Bu sorular tüm bölgede büyük merak uyandırır. Çocuklar sürekli ağlamaktadır ama dertlerinin ne olduğu da belirsizdir.

ERKEK ÖLÜR, KIZ HAYATTA KALIR

O dönem olayı kayda geçiren Rahip William, erkek çocuğun çok tedirgin olduğunu ve oldukça uyuşuk durduğunu, kız olanın ise iletişime daha açık ve daha iyi durumda göründüğünü söyler. Zaten kısa bir süre sonra erkek çocuk ölür. Kız olan ise yavaş yavaş sağlığına kavuşmaya başlar, bir süre sonra İngilizceyi öğrenir. Hatta yıllar sonra evlenir ve çocuk sahibi bile olur. Teninin yeşil rengi de bir süre sonra kaybolmuştur.

GÜNEŞİN HİÇ PARLAMADIĞI BİR YERDEN GELMİŞLER

İleriki zamanlarda kasabaya nereden ve nasıl geldikleri sorulduğunda, güneşin hiç parlamadığı bir yerden geldiklerini ve orada ışığın alacakaranlık gibi olduğunu söyler. Rahip William, çocuğun evlerini “St. Martin’in Toprakları” olarak adlandırdığını kayıt eder. Çocuk, orada her şeyin yeşil olduğunu da eklemiştir. Çocuk anlattılarında; babalarının sığırlarına çobanlık yaptıkları bir sırada yüksek bir ses duyduklarını söylemiştir. Sonrasında ise bir çukura düştüklerini ve kendilerini farklı bir yerde bulduklarını, sığırları bir mağaraya götürdüklerini ve orada kaybolduklarını, duydukları çan sesini takip ettiklerinde ise buraya çıktıklarını anlatır.

ARSENİK YATAKLARINDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Gizemi sonraki yıllarda da bir türlü aydınlatılamayan konu ile ilgili farklı görüşler vardır. Bir iddiaya göre o tarihte bölgede bulunan arsenik yatakları olayın sorumlusudur. Arseniğin tam olarak zararlarının ve nasıl işlenmesi gerektiğinin bilinmiyor olması, böyle zehirlenme vakalarına sebep olmuş olabilir. Arsenik zehirlenmesinde, benzer şekilde yeşil ten rengi ve akli dengenin kaybedilmesi gibi semptomlar sık rastlanan durumlardandır.

HİZMETÇİLİK YAPTIRILMIŞ OLABİLİRLER

Bir diğer teori ise çocuklara bir evde kölelik koşullarında hizmetçilik yaptırıldığı, bebekliklerinden beri burada tutuldukları için dış dünyayı hiç bilmedikleri ve bunun sonucu olarak yaşadıkları koşulların etkisiyle bu halde olduklarıdır.

Woolpit’in yeşil çocukları ile ilgili her teori, olayın bir kısmını açıklasa da başka bir kısım açıkta kalmaktadır. Bu olay, geçtiğimiz yüzyıllar boyunca kitapların, şarkıların ve hatta bir operanın bile konusu olmuştur. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.