kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Kebapçılara et veren, Türk toptancıya büyük ceza

Kebapçılara et veren, Türk toptancıya büyük ceza
29.09.2017
0
A+
A-

İngiltere’de gıda hijyeni müfettişlerinin yaptığı denetlemede Kent şehrinin Swanley bölgesine bulunan Ahmet Şükrü ismindeki şahsın firmasının tarihi geçmiş et sattığı ve halkın sağlığını tehdit ettiği ortaya çıktı.

Tarihi geçmiş tavuk etlerinin bir beton mikseri yardımıyla püre haline getirildiğini gören müfettişler, aslında Almanya’da üretilen etlerin üzerine İngiltere’de üretildiğine dair etiketler basıldığını da tespit ettiler.

Maidstone Kraliyet Mahkemesi’nde görülen dava da firma sahibi Şükrü’nün önce etleri hayvan yemi olarak satacağını iddia ettiği ancak daha sonra ortaya çıkan kanıtlardan dolayı, işlediği 21 güvenlik ihlali suçunu kabul ettiği anlaşıldı.

KARARDA, PARA VE HAPİS CEZASI

Birçok Türk restoran ve kebapçıya et tedarik ettiği de öğrenilen UK Chicken Doner & Poultry Limited firmasının İngiltere Gıda Güvenliği Yasası kapsamında suçlu bulundu. Çıkan kararda firmaya 30.000 pound para cezası verilirken, ayrıca 23.760 pound mahkeme masrafı ödemesine karar verildi. Verilen cezada, toplamda 53.760 pound para cezasının yanı sıra, firma sahibi Ahmet Şükrü’ye ise 4 ay hapis cezası verdi.

Konuyla ilgili olarak Savcı David Hercock, firmanın daha önce iki kez uyarıldığını ve yeniden kuruluş onayı alana kadar faaliyet gösteremeyeceği belirtti ve şunları ekledi:

“Firmaya 2015 yılının aralık ayında ve 2016 yılının ocak ayında ayrı ayrı yaptığımız uyarılara rağmen firma üretimine devam etmiştir ve ürünlerini sağlık ve hijyen kurallarının dışında piyasaya sürmüştür. Yaptığımız denetlemede satılan ürünlerin insan tüketimine kesinlikle uygun olmadığı tespit edilmiştir.” dedi.

 

Kaynak : Kentonline

Yorumlar

  1. Alibeg says:

    Levaley chicken end meet
    Problem yasamistim onlarda
    Aynisini yapiyor lar.birkac sefer Brest ve shoulder aldim
    Bir seferinde karistirilmis ve eksik gramaj li tam 60 pounds eksik ve her brest torbasinda kokusmus 3/4 parca konulmus birkac eski shoulder karistirimis gelip geri almasini ve parami geri vermelerini telefonda soyledim gelmediler son dakikada arabama doldurdum goturdum geri almak istemediler.hemde sahibi beni polis cagirmayla tehdit etti ve polisin bu ise karismiyacsgini parami vermeden terk etmiyecegimi soyledim polisi cagirdi etti arabada recite ile gosterdim kokmus parcalari polise koklattim ve polis benim musterim cikti bunu sanami yedirteyim . Polis aranizda anlasmazsaniz biz karismayiz ve etler kokuyor diye statement verir iz.mecburen kivirdi cash yok check ver dedim mecbur kaldida kabul etti.birde tarttirdim polisin onunde eksikligi: herif her zaman yaptigi icin hic utanmadi.
    Bu firmayla alisveris edenler bilhassa kg dikkat eski ve yeni karisima dikkat edin.