kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5095
EURO
34,8071
STERLIN
40,6518
BITCOIN
$61.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Myanmar hükümeti Londra’da protesto edildi

Myanmar ordusunun ve hükümetinin Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) yönelik katliamları İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi.

Myanmar hükümeti Londra’da protesto edildi
10.09.2017
0
A+
A-

 

Myanmar ordusunun ve hükümetinin Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) yönelik katliamları İngiltere‘nin başkenti Londra‘da protesto edildi.

İngiltere’de yaşayan Arakanlı Müslümanları temsil eden sivil toplum örgütleri, İngiltere Başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street önünde Myanmar hükümetini protesto gösterisi düzenledi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride “Rohingya’daki soykırımı durdurun”, “Arakan ordusunu eğitmekten vazgeçin” şeklinde sloganlar atan göstericiler, “Birleşmiş Milletlerin Tahkikat Komisyonu kurmasını talep ediyoruz”, “Rohingya’daki katliamını durdurun”, “Rohingyaları devletsiz bırakmayın”, “İngiltere! İnkar etme, kına” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Gösteride yer alan Arakan Rohingya Ulusal Örgütü (ARNO) Başkanı Nurul İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanlığı önünde düzenledikleri gösterinin amacının Myanmar hükümetine duydukları öfkeyi dile getirmek olduğunu söyledi.

Myanmar hükümetinin halkımıza yaptıklarına öfkeliyiz ve İngiliz hükümetinin dikkatini buna çekmek istiyoruz.” ifadesini kullanan İslam, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, güçlü ülkeler ve İngiliz hükümeti şimdi müdahale etmeli. Arakan içinde güvenli bir bölgenin oluşturulması önem arz ediyor. İnsani müdahaleye ihtiyaç var.” diye konuştu.

“Ne Bangladeş‘te ne de başka bir yerde sığınmacı ve dilenci olarak yaşamak istiyoruz. Kendi toprağımızda yaşamak ve ölmek istiyoruz.” diyen İslam, Arakan‘dan kaçmaya mecbur bırakılan Müslümanların, kaçış yollarında bile güvende olmadıklarını vurguladı.

Arakan’da olup bitenlerle ilgili kesin bilgilere ulaşmanın da imkansız olduğunu belirten İslam, “Arakandışarıdan erişime kapatılmış durumda. Ne medya, ne de insani yardım kuruluşları sokuluyor.” dedi.(AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.