kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.355
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de “sığır sineği” ısırılmaları dikkat çekti

İngiltere’de sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşıma gelen yorumlar sayesinde “sığır sineği” ısırıkları ile ilgili tehlikenin boyutu da ortaya çıkmış oldu.

İngiltere’de “sığır sineği” ısırılmaları dikkat çekti
28.07.2017
0
A+
A-

İngiltere’de sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşıma gelen yorumlar sayesinde “sığır sineği” ısırıkları ile ilgili tehlikenin boyutu da ortaya çıkmış oldu. Yorum yapan diğer insanların paylaştığı fotoğraflar ise şaşırttı.

Sığır Sineği nedir?

İki kanatlılar (Diptera) takımının Tabanidae familyasından böceklerin ortak adı.

Diptera takımının en büyük familyalarından biridir. 3500’den fazla türü vardır. 2006 rakamlarına göre Türkiye’de 164 türü bulunur. Bütün dünyaya yayılmış olan türleri memelilerin ektoparazitleridir. İnsanları acıtarak soktuklarından herkes tarafından kolayca tanınırlar. İnsan derisine hiç ses çıkarmadan ve çok yumuşak bir şekilde konduklarından, onlardan korunmak oldukça zordur. Ancak sokma işlemi ilerledikten sonra refleksif olarak korunma eylemi ortaya çıkar. Ayrıca, hastalık yapıcı organizmaların taşıyıcılığını yaparlar.

Birbirinden ilginç ısırılma hikayeleri paylaşıldı

Sosyal medya üzerinden bir kadının, kocasının bileklerinin bir “Sığır Sineği” tarafından ısırılmış fotoğraflarını paylaşması üzerine aynı durumdan müzdarip olmuş diğer kişilerde yorumlarını paylaştı.

Başka bir yorumcu Merseyside’dan Anna Taylor şunları söyledi:

“Aynı olay benim annemin başına gelmişti. Annemin tam kaş kısmını ısırdı. Çok hızlı bir şekilde şişmeye ve enfekte olmaya başladı. bu olaydan sonra annem kaşının neredeyse yarısını kaybetti.”

Özellikle dişi sığır sineklerinin ısırıkları enfeksiyon riski taşıyor. Sığır sineklerinin dişisi yumurtalarını bırakmak için deri üzerinde keskin dişleri ile bir kesik açar ve bu durum ağır deri enfeksiyonlarına neden olabilir.

Joanne Mitchell, bir ısırık yaşadıktan sonra ayak bileği tümünün şiştiğini paylaştı ve dedi ki:

“Bu resim geçen hafta ayak bilek ısırıldıktan bir gün sonrasıydı. Antibiyotik almalıydım. Ancak dokuz aylık hamile olduğum için kullanamadım.”

Joanne Beesley, ısırıldıktan sonra bir hafta boyunca penisilin almak zorunda kaldı ve etkilenen bölgenin etrafında kırmızı lekelere neden oldu.

Birçok kişi bu şekilde korku hikayelerini anlattı.

Başka bir yorum sahibi Nicola Partington Jones ise şunları söyledi:

“Isırıldıktan sonra bacağımın alt kısmı siyah renge döndü ve yaklaşık olarak iki hafta hastanede yattım. Kurtulmam ise neredeyse altı haftayı aldı!”

Isırdıkları deriye yumurtalarını bırakıyorlar

Sığır sinekleri dişisi usturadan keskin dişleri ile insan derisini keser ve buraya yumurtalarını bırakır. İnsan etini yemekten zevk alırken, kan pıhtılaşmasını durdurmak için kan inceltici bir anti-koagülan kimyasal ise deriye bırakıyorlar. Mini hayvanlar genellikle koyu olup yaklaşık 1-2 cm boyutlarındadır. Sığır sineği ısırıkları enfekte olabilir ve büyük iltihaplarla deriye yayılır.

Samantha Berry ise şöyle dedi:

“Sığır sineği ısırıkları çok kötü! Bileğim birkaç yıl önce kavun gibi şişti! ‘

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.