kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
STERLIN
41,1006
BITCOIN
$70.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’de huzurevi kreş birarada

İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk defa bir huzurevinin içinde kreş açılıyor.

İngiltere’de huzurevi kreş birarada
16.07.2017
0
A+
A-

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk defa bir huzurevinin içinde kreş açılıyor.

Londra’nın güneybatısında Clapham mahallesinde Nightingale Huzurevi, Eylül ayından itibaren günde 30 çocuğun katılacağı kreşe ev sahipliği yapacak.

Aynı çatı altında huzurevi ve kreş ABD, Kanada, Avustralya, Japonya, Singapur ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde uygulanıyor.

YAŞLILARLA, ÇOCUKLARI BULUŞTURAN YUVA

Wimbledon mahallesinde Apples and Honey isimli anaokulunun ikinci şubesi olarak açılan kreşle, yaşlılar ve çocuklar arasında giderek açılan nesil farkının kapatılması hedefleniyor.

Bu fikrin sahibi anaokulunun müdürü Judith Ish-Horowicz “Nightingale huzurevini düzenli olarak ziyaret ediyorduk. Birden burada bir alan açılması ve günlük temaslarda bulunma fikri çok mantıklı geldi” dedi.

 

AİLELER, FARKLI NESİLLERLE TEMAS İSTİYOR

Ish-Horowicz “Mahallede yaşayan uluslararası ailelerin çoğunun akrabaları ülke dışında. Büyükanne veya dedelerini göremiyorlar. Aileler de çocuklarının farklı nesillerle temasta olmalarını istiyor” diye ekledi.

Haftada yaklaşık 200 çocuğun gideceği anaokulunda 2 ila 5 yaşları arasındaki çocuklar ile huzurevinde yaşayan yaşlılar şarkı söyleme, yemek yapma, bahçeyle uğraşma ve öykü anlatma gibi etkinliklere katılacak.

Çocuklar ve yaşlıların katıldığı ortak faaliyetler, anaokulunun müfredatında yer alacak. Huzurevi sakinlerinin beşte biri yüz yaşının üzerinde. Yaş ortalaması ise 90. Bu nedenle yaşlıların sağlık durumları da oluşturulacak programda göz önüne alınacak.

Demans ve engelli olan huzurevi sakinleri ise koku, ses, şarkılar ve dokularla ilgili faaliyetlere katılacak. Daha aktif yaşlılar ise, hayvan besleme, bahçe işleri, sanat, yemek yapma, öykü ve anı anlatma gibi etkinliklerde yer alacak.

Nightingale Huzurevi’ni yöneten hayır kurumu direktörü Susan Cohen “Çocuklar ortalıkta koşuşurken havadaki değişikliği hissedebiliyorsunuz. Bu onları gerçekten çok mutlu etti. Moralleri değişti ve huzurevine hayat geldi” dedi.

İngiltere’de ilk defa uygulanacak olan bu proje sosyal hizmet uzmanları tarafından da yakından izleniyor. Mali sıkıntı çeken huzurevleri için bu ek bir gelir getirebileceği gibi bu tür seçenekler düşük maaşla uzun saatler çalışan huzurevi personeli için de çekici olabilir.

Kreş fikri huzurevinin sakinleri tarafından da büyük bir sevinçle karşılanıyor. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.