kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5555
EURO
34,8878
STERLIN
40,5793
BITCOIN
$66.632
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Terör saldırıları Londra’nın cazibe merkezlerini etkiledi

ondra her yıl önemli sayıda turist tarafından ziyaret edilen Dünya’nın en popüler şehirlerinden birisi.

Terör saldırıları Londra’nın cazibe merkezlerini etkiledi
13.06.2017
0
A+
A-

Londra her yıl önemli sayıda turist tarafından ziyaret edilen Dünya’nın en popüler şehirlerinden birisi. Bildiğiniz gibi şehir merkezinde bir çok önemli mekan her gün yüz binlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor.  Bunlardan en önemlilerinden olan Madame Tussauds ve London Eye gibi markaların sahibi Merlin Entertainments, son zamanlarda ziyaretçilerin bu mekanlardan uzak durduğunu söyledi. Terör saldırısının ardından Merlin’in internet sitesinde ziyaretçi sayısı önemli ölçüde azaldı.

Ayrıca Legoland tema parkı işleten Merlin Entertainments ziyaretçi sayılarının düşmeye devam edebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Konu ile ilgili firma yöneticileri, saldırılardan önce ziyaret oranının çok yüksek olduğunu, yabancı turistlerin düşen pound avantajından yararlanmak için yoğun talep gösterdiğini belirttiler.

Şirketin sahibi olduğu London Eye, Mart saldırısının gerçekleştiği Westminster Köprüsü’nün hemen yanında bulunuyor. Merlin’in üst düzey yöneticisi konu hakkında açıklama yaparak;

“22 Mart’ta Westminster saldırısının ardından olay daha yumuşak ve günlük hayatı etkilemeyecek şekilde tamamlandı. Ancak Manchester ve Londra’da geçtiğimiz ay yapılan daha sonraki saldırılar talepleri önemli derecede etkiledi. Tatil rezervasyonları ve ziyaretlerde önemli sayıda iptal ve erteleme söz konusu. Bundan sonraki aylar için yabancı ziyaretçi talepleri konusunda da ihtiyatlıyız” dedi.

Terör saldırılarının ardından önemli turistik mekan ziyaretlerinde bunun etkisini çok fazla hissetmediklerini belirten yetkililer; ” Bir çok rezervasyon önceden yapılıyor, bu sebeple geçen haftalarda ve bu ayda düşüş oranını çok fazla hissedilmedi ancak gelecek aylar için belirsizlik durumu mevcut. ” dediler.

 

Merlin İcra Kurulu Başkanı Nick Varney  |  Resim : NewsParcs

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Nick Varney;

” Son terör saldırılarının Londra’daki cazibe merkezlerimize etkisi bu aşamada belirsiz. Ancak net olan şey, Londra daha önce bu tip saldırılarda geri döndü ve bunu tekrar yapacak. Londra’ya Dünya’nın dört bir yanından gelen bu ziyaretçiler şehre hareket katıyor ve iş dünyası için önemli bir etkisi var. ”

 

Kaynak : BBC

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.