kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
STERLIN
40,5800
BITCOIN
$64.541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

DSÖ: Omicron’dan sonra yeni varyantlar görülebilir

DSÖ: Omicron’dan sonra yeni varyantlar görülebilir
19.01.2022
0
A+
A-

Covid-19’un Omicron varyantı geçen hafta dünyada vaka sayısının yüzde 20 artmasına yol açarken DSÖ, Omicron’un muhtemelen pandeminin son varyantı olmadığı uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus, Covid-19 pandemisinin sona ermekten uzak olduğunu ve muhtemelen yeni varyantların ortaya çıkacağını söyledi.

DSÖ’nün genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Ghebreyesus, Covid’in Omicron varyantının daha hafif olduğu algısına karşı uyarılarda bulundu.

Geçen hafta dünya genelinde 18 milyon yeni vaka görüldüğünü belirten Ghebreyesus, ”Pandemi sona ermekten çok uzak ve Omicron’un küresel çaptaki inanılmaz yayılması sonucu muhtemelen yeni varyantlar ortaya çıkacak. Bu nedenle takip ve değerlendirme çok önemli” dedi.

Omicron’un daha hafif belirtiler yaratmasına rağmen ölümlere yol açtığına dikkat çeken Ghebreyesus, ”Özellikle birçok ülkede aşılama oranlarının düşük olması kaygı verici. Çünkü aşı olmamış kişilerin hastalığı ağır geçirme ya da yaşamını kaybetme riski çok daha fazla” diye konuştu.

DSÖ’nün Covid-19 teknik heyetine liderlik eden Maria Van Kerkhove de, “Birçok kişinin Omicron’un son varyant olduğunu ve her şeyin sona ereceğini söylediğini duyuyoruz. Ancak durum bu değil ve virüs dünya genelinde büyük hızla yayılıyor” dedi.

‘YENİ BİR KRİZ YAŞAYABİLİRİZ’

Covid önlemlerini azaltmanın zamanı gelmediğini kaydeden Van Kerkhove, hükümetlere önlemleri sıkı tutma çağrısı yaparak “Bunu şimdi yapmazsak yeni bir kriz yaşarız” ifadelerini kullandı.

ABD’nin pandemiyle ilgili en üst düzey yetkilisi olan Beyaz Saray sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci de, önceki gün Dünya Ekonomik Forumu toplantısında, Omicron’un pandeminin son aşaması olduğu yönünde bir tahminde bulunulamayacağını söylemişti.

DSÖ, yayılma hızı yüksek Omicron varyantının etkisiyle dünya genelinde yeni vaka sayısının geçen hafta yüzde 20 arttığını duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.