kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Pfizer’in corona virüs ilacı Omicron’a karşı etkili

Pfizer’in corona virüs ilacı Omicron’a karşı etkili
19.01.2022
0
A+
A-

Corona virüsü aşısı ile milyonlara umut olan Pfizer’den geliştirdikleri corona virüsü hapı ile ilgili müjdeli haber geldi. Pfizer, Paxlovid’in Omicron varyantına karşı etkili olduğunu açıkladı.

Pfizer’in corona virüsü tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen ilacının Omicron varyantına karşı da etki gösterdiği belirtildi.

Pfier, Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) Covid ile savaşmak için üretilen Paxlovid’in laboratuvar ortamında gerçekleştirilen üç testte umut verdiğini gösteren verileri açıkladı.

İlacın aktif bileşeni olan Nirmatrelvir’in virüsü nötralize ettiği belirlendi.

YÜZDE 90 ORANINDA ETKİLİ

Yüksek oranda mutasyona uğramış Omicron varyantı, geçen yıl ortaya çıktığından bu yana bazı aşı ve ilaçlara karşı etkinlik gösteremedi. İlaç şirketleri, yeni mutanta karşı etkili olmak için aşıları ve tedavileri değiştirmek için çalışıyor.

Antiviral hapın, enfeksiyonun erken döneminde alındığında virüsten hastaneye yatış veya ölüm riskini yüzde 90 oranında azaltma kabiliyeti gösterdiği belirtildi.

UZMANLAR TAVSİYE EDİYOR

Pfizer’in bilimden sorumlu başkanı Dr Michael Dolsten, “Bu veriler, Pfizer’ın ürettiği oral hapın, bu yıkıcı virüse ve son derece bulaşıcı Omicron da dahil olmak üzere mevcut endişe türlerine karşı devam eden savaşımızda önemli ve etkili bir araç olabileceğini gösteriyor.” dedi.

Dolsten sözlerini, “Tedavinin etkinliğini gerçek dünya ortamlarında izlemeye devam edeceğiz” ifadeleriyle sürdürdü.

Paxlovid, Merck’in molnupiravir’i ile birlikte, Covid hastalarını yoğun bakım ünitesinden uzak tutabilecek diğer etkili ilaçlarla karşılaştırıldığında erişim kolaylığı nedeniyle sağlık uzmanları tarafından tavsiye ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.