kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
STERLIN
41,0249
BITCOIN
$70.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İspanya’nın geleneksel yemeği paella’ya, koruma statüsü verildi

İspanya’nın geleneksel yemeği paella’ya, koruma statüsü verildi
11.11.2021
0
A+
A-

Valensiya hükümeti, paella’nın kültürel öneme sahip olduğunu ve sıklıkla suistimal edildiğini ilan etti. İspanya’nın en iyi bilinen, sevilen ve sıklıkla suistimal edilen yemeklerinden biri olan paella’ya kültürel koruma statüsü verildi.

Salı günü, paella’nın ortaya çıktığı bölge olan Valensiya hükümeti, resmi gazetede sekiz sayfalık bir duyuruyla yemeğin tarihini ve erdemlerini överek yemeğin kültürel öneme sahip bir öğe olduğunu ilan etti. Bildiride şu satırlara yer verildi; “Paella, hem içeriği hem de Valensiya kültürünün bir temsili olarak özellikleri nedeniyle Akdeniz diyetinin bir simgesidir. Balık, et, sebzeler, sağlıklı zeytinyağı ve tam tahıl olan pirinç gibi hazırlanmasında kullanılan tüm malzemeler, Akdeniz diyetinin bir parçasıdır. Protein, sebze ve karbonhidratların güzel kokulu karışımı paellayı gastronominin en dengeli yemeklerinden biri haline getiriyor.”

Bölgesel hükümet, yeni statünün yemekle ilgili çalışma ve araştırmaları teşvik etmeye yardımcı olacağını ve bu kültürel öğenin hayatta kalmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını söyledi.

Valensiya mutfağında kutsal bir konuma sahip olmasına rağmen, paella sık sık tartışmalara neden oluyor. Beş yıl önce Jamie Oliver, chorizo’nun yemekte bir yeri hak ettiğini öne sürerek yarımadadaki birçok kişiyi dehşete düşürmüş, bu yılın başlarında da İspanyol bir endüstri mühendisi robotik bir paella üreticisi tanıtmıştı.

Paella’nın kitle turizminden kaynaklanabilecek bozulmalardan korunması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, yapılması ve yapılmaması gerekenler de belirtildi.

Hükümet, yemeğin Pazar aile öğle yemeğinin sembolü olduğunu, korumamız ve sonraki nesillere aktarmamız gereken bir kimlik ve süreklilik hissini temsil ettiğine de dikkat çekti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.