kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
STERLIN
40,6559
BITCOIN
$64.943
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Aşı olmayı reddeden hamile kadın, komadayken doğum yaptı

Aşı olmayı reddeden hamile kadın, komadayken doğum yaptı
11.11.2021
0
A+
A-

Hamile olduğu için aşı olmayı reddeden İngiliz kadın, koma halindeyken doğum yaptı. Tıbbi komadan çıktıktan bir ay sonra kızıyla tanışan Saskia Lane, daha iyi olana kadar hastanede kalacak. Lane, yaşadıklarını kimsenin yaşamaması için tüm hamilelerin aşı olmasını istiyor.

İngiltere Sussex’te hamile olduğu için Covid aşısını reddeden ve virüse yakalandıktan sonra komadayken doğum yapan 21 yaşındaki genç anne, bir ay sonra kızıyla ilk kez tanıştı.

Lane, üçüncü trimesterde komaya girdiğinde Covid’e yakalandı. Covid aşısını reddetmişti, ancak ‘nefes darlığı’ nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ancak bebeğinin doğumuna tanık olacak kadar bilinci yerinde değildi.

O sırada hamileliğinin sekizinci ayında olan Lane, vücudunun iyileşmesine yardımcı olmak için acil sezaryenle doğuma alındı. Ancak doktorlar, onu hayatta tutabilmek için onu uyarılmış bir komada tutmaya karar verdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Üçüncü trimesterde doktorlar tarafından yapay komaya sokulan Lane, üç hafta sonra kızıyla ilk kez tanıştığında gözyaşlarını tutamadı.Saskia’nın 41 yaşındaki annesi Becky Knight, “Saskia’ya hamileyken gestasyonel diyabet teşhisi kondu ve bebeğine zarar vereceği düşüncesiyle aşı olmak istemedi. Onu aşı olması için teşvik ettim ama ne yazık ki ilk aşısını Kovid’e yakalanmadan birkaç gün önce oldu, bu yüzden etkili olmadı. Başta kendini bitkin ve yorgun hissetti ama sonunda nefes almada zorluk yaşamaya başladı ve sonunda yoğun bakıma alındı. Doktorlar onu hayatta tutabilmek için onu tıbbi olarak uyarılmış komaya soktu. Vücudunun dinlenmesi ve iyileşmesi için bunu yaptıklarını söylediler. Hepimiz kesinlikle harap olduk. Covid’i olduğu için göremedik bile. Sonunda uyandığında kafası aşırı derecede karışmıştı ve ne olduğunu anlamamıştı. Koma halindeyken, onu yalnızca görüntülü aramalarla görebildik ve onu o halde görmek bizi mahvetti.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.