kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.895
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Katil eşek arılarına dev operasyon

Katil eşek arılarına dev operasyon
26.10.2020
0
A+
A-

Yeni tip corona virüs salgının merkezi durumdaki ABD’de halk, ilkbahar ayından bu yana zehirli eşek arısı paniği yaşanıyor. Kibrit kutusu büyüklüğündeki Asya kökenli dev eşek arıları, özellikle ülkenin Kanada’ya komşu olan Washington eyaletini mesken tutmuş durumda.

Kanat açıklığı 7 santimetre olan, dünyanın en büyük eşek arısı birkaç saat içinde diğer tüm arı türlerinin başını keserek öldürülmesiyle ünlü ve ısırığı insanlar için oldukça ölümcül. Japonya’da her yıl, dev eşek arılarının sokması nedeniyle yaklaşık 50 ölüm meydana geliyor.

Uzmanlar dev eşek arılarının öncelikle, diğer arı türleri için büyük bir tehlike olduğunu belirtiyor. Asya dev eşek arısı kolonisi birkaç saat içinde yaklaşık 30 bin arıyı öldürebiliyor.

Bilim insanları, katil arı kraliçesinin ABD’ye yerleşmeden önce popülasyonlarını yok etmek umuduyla, görülen tüm Asya eşek arılarının avlanması gerektiğini söylüyor.

Bununla birlikte, bilim insanları katil eşek arılarının yerini tespit etmek için uzun süredir devam eden yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Washington Eyaleti Tarım Bakanlığı, Kanada sınırında yer alan küçük bir kasaba olan Blaine’deki özel bir mülkteki ağacın içindeki oyukta yuva keşfettiklerini açıkladı. Araştırmacılar, yaklaşık 200 arının bulunduğu kovanı bir vakum cihazıyla başarıyla yok ettiklerini açıkladı.

Diğer taraftan araştırmacılar,  Asya dev eşek arılarının  ABD’ye nasıl girdiğini henüz bilmiyor.  Ancak, bir kargo gemisinde ya da Asya’dan Kuzey Amerika’ya taşınan bir ürünün içinde  kış uykusuna yatmış olabilecekleri düşünülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.