kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
STERLIN
41,0433
BITCOIN
$70.372
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Belarus muhalefet lideri Rusya’da arananlar listesine eklendi

Belarus muhalefet lideri Rusya’da arananlar listesine eklendi
08.10.2020
0
A+
A-

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olduktan sonra Litvanya’ya sığınan muhalif lider Svyatlana Tsihanouskaya, Rusya tarafından arananlar listesine eklendi.

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan Devlet Başkanlığı seçimini ülkeyi 26 yıldır yöneten Aleksandr Lukaşenko yüzde 80 oy olarak kazanmış, muhalif aday Svyatlana Tsihanouskaya ise yüzde 10’da kalmıştı. Muhalefet yapılan seçimlere hile karıştırıldığını öne sürerek taraftarlarını sokağa çağırınca ülkede halen sular durulmadı. Yaşanan siyasi kriz ve sokak olaylarından sonra güvenlik gerekçesiyle Litvanya’ya giden Svyatlana Tsihanouskaya, sığınma talebinde bulunduktan sonra Litvanya’da yaşamaya başladı.

Litvanya dahil bazı ülkeler muhalif lider Svyatlana Tsihanouskaya’ı Belarus’un yeni Devlet Başkanı olarak ilan ederken, Aleksandr Lukaşenko’nun seçim zaferini meşru görmedi. Belarus’ta ve batılı ülkelerde Tsihanouskaya ve Lukaşenko çevresinde siyaset dönmeye devam ederken, Rusya’dan önemli bir hamle geldi.

Tsihanouskaya, Rusya’da arananlar listesinde

Rusya İçişleri Bakanlığı’nın veri tabanındaki arananlar listesine Belaruslu muhalif lider Svyatlana Tsihanouskaya’nın eklendiği bildirildi. Veri tabanında aramayla ilgili gerekçede belirli bir ifade yer almazken, “Ceza kanunun maddesine göre aranıyor” ibaresi yer aldı. Rus basınının Rusya İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre Belaruslu muhalefet liderinin arama gerekçesinin 2 ülke arasında yapılan iş birliği anlaşması olduğu belirtildi.

Anlaşmaya göre arananlar listesi karşılıklı olarak gönderiliyor ve aranan kişi yakalandığı takdirde anlaşma dahilinde diğer ülkeye teslim ediliyor. Bu anlaşmaya atıfta bulunarak Belaruslu liderin arananlar listesine eklendiği ve aramanın uluslararası geçerliliği olan bir arama olmadığı aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.