kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5696
EURO
34,9577
STERLIN
40,6146
BITCOIN
$64.124
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Rus doktorlar muhalif liderin tedavi için Almanya’ya ‘götürülmesine izin vermedi’

Rus doktorlar muhalif liderin tedavi için Almanya’ya ‘götürülmesine izin vermedi’
21.08.2020
0
A+
A-

Zehirlendiği şüphesiyle Sibirya’da hastaneye kaldırılan Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin tedavi için Almanya’ya getirilmesi planına Rus doktorlardan izin çıkmadı.

Navalni, Cinema For Peace (Barış için Sinema) vakfı tarafından bir ambulans uçakla Berlin’e götürülecekti. Omsk’ta bulunduğu hastanenin doktorları, Navalni’nin sağlık durumunun taşınmasına uygun olmadığını ifade etti.

Muhalif liderin destekçileri ise Sibirya’daki hastanede kalmasının Navalni için “ölümcül olacağı” görüşünde.

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, Twitter’da yaptığı açıklamada doktorların kararına tepki gösterdi, “Doktorlar ve kararda etkisi bulunan düzenbaz yetkililer, Navalni’nin taşınmasını engelleyerek yaşamına kastediyor” dedi.

Yardım teklifleri

Navalni’nin nakli için gönderilen ambulans uçağın Sibirya’daki Omsk kentine Cuma günü ulaştığı öğrenildi.

Cinema For Peace (Barış için Sinema) vakfı, Navalni’yi Almanya’ya götürmek için tıbbi cihazlar ve uzmanlarla donanımlı bir ambülans uçak göndereceklerini açıklamıştı. Berlin’deki Charite hastanesinin de Navalni’yi tedaviye hazır olduğu kaydedilmişti.

Barış için Sinema Vakfı, aktivist ve film yapımcısı Jaka Bizili tarafından kuruldu. 2018’de zehirlenme belirtileri gösteren muhalif Rus punk grubu Pussy Riot’ın sözcüsü Pyotr Verzilov’un tedavisi de vakıf tarafından üstlenilmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Perşembe günü düzenledikleri basın toplantısında Navalni’ye yardım teklifinde bulundular.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov ise Navani’ye “acil şifa” dileğinde bulundu ve gerektiğinde yurt dışına çıkarılması için Kremlin’in yardımcı olacağını söyledi.

Ancak Peskov muhalif liderin zehirlendiğinin henüz kanıtlanmadığını da eklemişti.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.