kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.952
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Papa’dan ‘dünyanın ilk trans mahallesi’ projesine destek

Papa’dan ‘dünyanın ilk trans mahallesi’ projesine destek
19.08.2020
0
A+
A-

KATOLIK Kilisesi lideri Papa Francesco, Arjantin’de bir rahibenin zor durumdaki trans kadınlara yardım amacıyla apartman kompleksi kurma projesine destek verdi.

Papa Francesco, memleketi Arjantin’in Neuquén kentinde bir manastır arazisinde trans kadınlara ev veren rahibeye mektup yazarak “Sen ve kızların için dua ediyorum”dedi.

İtalyan basınındaki haberlere göre zor durumdaki trans kadınlara konut projesi, Papa Francesco’yu Buenos Aires başpiskoposu olarak görev yaptığı dönemden tanıyan rahibe Mónica Astorga Cremona tarafından hayata geçirildi.

Mónica Astorga Cremona, fuhuşa zorlanan, iş bulmakta zorlanan trans kadınlara yardım eden Carmelitas Descalzas manastırının baş rahibeliğini yapıyor.

Cremona, 40-70 yaşları arasındaki 12 trans kadına konaklama imkanı sunmak amacıyla manastıra ait bir arazide bir apartman kompleksi yaptırdı.

Arjantin basınının “dünyanın ilk trans mahallesi” diye nitelediği projeye, Papa da bir mektupla desteğini bildirdi.

‘İSA’NIN ZAMANINDA DA CÜZZAMLILAR BÖYLE DIŞLANIYORDU’

Rahibe Mónica Astorga Cremona Arjantin haber ajansı Telam’a yaptığı açıklamada, Papa’ya bir e-posta yazarak projeyi anlattığını ve Papa’dan da yanıt geldiğini söyledi.

Papa geçen hafta e-posta ile yolladığı mektubunda, “Sevgili Monica, ilahiyat okuluna gitmeyen ve teoloji çalışmayan Tanrı sana bunun karşılığını bol bol ödeyecektir. Sen ve kızların için dua ediyorum. Siz de benim için dua etmeyi unutmayın” diye yazdı.

Rahibe Cremona, geçmişte de trans kadınlar için yürüttüğü çalışmalara Papa Francesco’dan destek geldiğini anlattı. Cremona’nın anlatımına göre Papa daha önceki bir mektubunda da trans bireylere karşı ayrımcılığı eleştirerek, “İsa’nın zamanında da cüzzamlılar böyle dışlanıyordu” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.