kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
35,2010
EURO
36,7027
STERLIN
44,2572
BITCOIN
$94.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Açık
9°C
Pazar Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Festival bürokratik engellere rağmen büyüyor

Festival bürokratik engellere rağmen büyüyor
21.06.2013
0
A+
A-

Pazar günü sona eren Anadolu Kültür Festivali’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Süleymaniye Kültür Merkezi Koordinatörü Dr Hakan Yıldırım, Hackney Belediyesi’ne uyarılarda bulundu. Bu yıl 7.sini düzenledikleri festivalin, yağışlı havaya rağmen gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Dr Yıldırım, Anadolu Kültür Festivali’nin hazırlıkları sırasında karşılaştıkları bürokratik zorlukların üzücü olduğunu ifade etti. Festivalin yapıldığı Clissold Park’ın kullanım izni için başvuruda bulundukları Hackney Belediyesi’nin de izin sürecini her geçen yıl daha da zorlaştırdığını belirten festival koordinatörü yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle ifade etti: “Hackney Belediyesi bu yıla kadar 6 kez düzenlediğimiz ve hiç bir problemle karşılaşmadığımız festival için bürokratik işlemleri ağırlaştırıyor. Festivalin belediyenin Learning Trust, konut ve ticari standartlar gibi birimlerinin toplumu bilgilendirmesi ve halkla ilişki kurmaları açısından da fayda sağlayacağına inanıyoruz. Ancak henüz etkinliğe katılımlarını sağlayamadık. Bu bir tarafa bürokratik süreç her geçen yıl zorlaştırılıyor.Son ana kadar belediyenin istediği düzenlemeleri yerine getirmeye çalışmakla uğraşmak, festival organizasyonunun hazırlıklarını da olumsuz etkiliyor. Festivalimiz sadece bölgesinde değil bütün ülkede en geniş kapsamlı etkinlikler arasında bulunuyor. Güvenlikten temizliğe kadar bütün detaylarla yakından ilgileniyoruz. Açılışımızda konuşan Hackney Belediye Sözcüsünden milletvekillerine kadar herkes festivalin sosyal kaynaşmaya sağladığı önemi dile getirdiler. Açılışta hazır bulunan veya ziyaret eden diğer yerel yöneticilerden festivali onların sınırlarında düzenleme önerileri alıyoruz. Bütün bunlara rağmen Hackney Belediyesi’nin tutumunu üzücü bulduğumuzu belirtmek isterim”

Dr Hakan Yıldırım, festivalle özdeşleşen yağlı güreş müsabakalarının da, vize başvurularındaki sıkıntıların aşılamaması yüzünden yapılamadığını vurgularken Dr Yıldırım, benzer bir durumun tiyatro grupları için de yaşandığını kaydederek, İngiltere vizesi uygulamalarının, bu denli ilgi gören kültürel bir etkinliğin düzenlenmesi için kolaylaştırılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Woolich saldırısı ve Müslümanlara yönelik saldırıların gündemde olduğu bir dönemde gerçekleştirdikleri festivalin, başta İngilizler olmak üzere diğer etnik toplumlar ve Müslüman olmayan kesimler tarafından da yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Yıldırım, dokuz gün boyunca hiçbir olumsuz tepki ile karşılaşmadıklarını vurguladı. Öte yandan Türkiye’de yaşanan gelişmelerin de toplumumuzun festivale olan ilgisini engellemediğini kaydeden Yıldırım, “Festivalimizin temel amacı olan Anadolu kültürünün tanıtılması ve toplumlar arası ilişkilerin geliştirilmesine, bir kez daha başarılı bir organizasyonla katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.

RAKAMLARLA ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ

– İlk kez 2007 yılında yapılan festivalin bu yıl 7.si gerçekleştirildi.

– Festival için yaklaşık 15 dönüm alana 40 çadır kuruldu.

– Festival için yaklaşık 300 gönüllü çalıştı.

– Türkiye’den mehter takımı, sema ekibi üyeleri gibi olmak üzere 70 dolayında misafir ağırlandı.

– 9 gün süren festivali 60 bini aşkın kişi ziyaret etti.

– Festival boyunca 12 dernek ve kuruluş kendilerine tahsis edilen tanıtım standlarında yer aldılar.

– 6 ayrı belediyeden gelen okullardan 2 bini aşkın öğrenci festivali ziyaret etti.

– Festival’de yer alan TRT Çocuk, THY ve KKTC Londra Turizm Ofisi gibi kurum ve kuruluşlar 20 palet dolayında promosyon eşyası ve broşür dağıttılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.