kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
STERLIN
40,8164
BITCOIN
$64.782
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Anadolu Kültür Festivali’ne lezzetli final

Anadolu Kültür Festivali’ne lezzetli final
21.06.2013
0
A+
A-

Avrupa’nın en büyük park festivallerinden birisi olma özelliğine sahip Anadolu Kültür Festivali sona erdi. Etkinliğin son günü havanın da güzel olmasını fırsat bilerek parka akın eden binlerce kişinin katılımı ile en kalabalık gününe sahne oldu. Toplam dokuz gün süren ve bu yıl 7.si yapılan festivali, hafta içi kötü hava koşullarına rağmen 60 bini aşkın kişi ziyaret etti.

HAFTA SONUNDA YEMEK YARIŞMASI HEYECANI

8 Haziran’da açılışı yapılan festival için yaklaşık 15 dönümlük alana Türkiye’ye özgü kültürel ve geleneksel özelliklerin yansıtıldığı dev çadırlar kurulurken, festivalin ayrılmaz parçası haline gelen tarihi Bursa Mehter takımı da gösterileri ile ilgi topladı.

Festival için Clissold Park’ta yaklaşık 15 dönüm alanda kurulan çadırlarda el işi takı ve hediyelik eşyalar, Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve İstanbul’a özgü reprodüksiyon ve resimler, el yazması ve hat sanatı ile işlenmiş tabloların bulunduğu standlar özellikle öğrencilerin ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini topladı. Standlarda ayrıca hediyelik eşyalardan tekstile, ev yapımı tatlılardan künefe, döner ve gözleme gibi geleneksel lezzetlere pek çok ürün satışa sunuldu. Festival alanını ziyaret edenler Anadolu kültürünü anlatan motifleri tanırken, kurulan çadırlarda sunulan çay, yayık ayran gibi içecekler ile ev yemeklerinin sunulduğu standlardan bol bol alışveriş yaptılar.

İngiltere’deki en geniş ve uzun süreli etkinlik haline gelen festivalde tiyatro gruplarının gösterileri çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekti.

Öte yandan festivalin son iki gününün en çok heyecan yaratan etkinliği ‘Emine Beder’le yemek yarışması’ oldu. Yarışmacıların mutfaktaki hünerlerini sergiledikleri etkinlikte ünlü yemek ustası Emine Beder ve aralarında Barones Meral Ece’nin de bulunduğu jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandılar. Farklı kategorilerde yapılan yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kuzey Londra’daki okullardan yüzlerce öğrencinin ziyaret ederek Türk kültürünü tanıma fırsatı bulduğu festivale bu yıl damgasını vuran etkinlik ise Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Sema Grubu oldu. Festivale katılan semazenler festival alanındaki gösterilerinin yanısıra mehter takımı ile birlikte Londra Müzesi’nde sahne aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.