kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3522
EURO
34,5666
STERLIN
40,4612
BITCOIN
$59.858
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Başkonsolusluktan erken seçim açıklaması

Başkonsolusluktan erken seçim açıklaması
03.05.2018
0
A+
A-

TÜRKİYE’DE açıklanan erken seçim bildirisinin ardından harekete geçen yurtdışı temsilcilikleri, seçim için hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor. Seçimler için kısa bir süre olması dolayısıyla konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu sosyal medya hesapları üzerinden yurtdışı seçmen kütüğüne kayıt hakkında duyurular yaptı.

Başkonsolosluktan yapılan duyuruda; “Yüksek Seçim Kurulu’nun 26 Nisan 2018 tarihli ve 289 sayılı kararı uyarınca:

-Yurt dışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan Türk vatandaşlarının Yurt Dışı Seçmen Kütüğündeki kayıtları, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce www.ysk.gov.tr adresinde 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü Türkiye saati ile 08.00’de ilan edilir ve 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü Türkiye saati ile 17.00’de sonlandırılır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmez.

-İlan süresince vatandaşlar, www.ysk.gov.tr adresindeki “Yurt Dışı Seçmen Sorgulama” sayfasından kütüğe kayıtlı olup olmadıklarını kontrol ederler. https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp

-İlan süresi içinde yurt dışı seçmen kütüğüne yazılacak olan seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt dışı olduğu halde, Yurt Dışı Seçmen Kütüğünde ismi bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen seçmenlerin, askı süresi içinde (2-12 Mayıs) Başkonsolosluğumuza şahsen başvurarak Adres Beyan Formu doldurması gerekmektedir.

– 30 Nisan 2018 tarihi itibariyle posta ile yapılan müracaatlar dikkate alınmaz. Posta ile başvuruda bulunan vatandaşlarımızın şahsen müracaat etmeleri gerektiği hatırlatılır.

-Başkonsolosluğumuz Adres Beyan Formu başvurusu için 30 Nisan 2018 – 12 Mayıs 2018 tarihlerinde, hafta sonu ve “bank holiday” tatili dahil olmak üzere, her gün 09:00-17:00 saatleri arasında açık olacaktır.” açıklamasına yer verildi.

“SEÇİM BÖLGESİ KUZEY LONDRA’YA ALINSIN”

Britanya’daki seçimlerin konsolosluğun önerisi ve YSK’nın kararı doğrultusunda Türkçe konuşan toplumun az yaşadığı bölgelerde yapılmasını eleştiren Kırkısraklılar Derneği, sosyal medya hesapları üzerinden bu konuda hazırladıkları bir dilekçeyi T.C. Londra Başkonsolosluğa iletmeye hazırlandıklarını duyurdu. Dernek tarafından yapılan açıklamada “Seçim bölgesi Kuzey Londra’ya alınsın! Son 3 seçimdir Britanya’daki seçimlerde vatandaşlarımızın büyük bir kısmı Kuzey Londra da yaşıyor olmasına rağmen konsolosluğun önerisi ve YSK’nın kararı doğrultusunda Kensington gibi herkese uzak bir merkezde gerçekleşiyor.

Sadece bu sebepten kaynaklı, yaşlı, hasta ve engelli binlerce vatandaşımız en demokratik hakkını icra edememektedir.

Bu sebepten kaynaklı Britanya’da çalışmalarını sürdüren dernekler ve kitle örgütleri olarak seçimlerin Kuzey Londra’da yapılmasını içeren bir dilekçeyi, vatandaşlarımız ile birlikte 4 Mayıs Cuma günü saat 12’de konsolosluğa ileteceğiz. Katılmak isteyen tüm vatandaşlara duyurulur.” bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.