kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kıbrıslı Deniz Besim dördüncü kitabının hazırlığında

KUZEY Kıbrıs asıllı yazar ve şair Deniz Besim, kısa öykü ve şiirlerini topladığı son üç kitabının başarısı üzerine dördüncü kitabının hazırlıkları içerisinde.

Kıbrıslı Deniz Besim dördüncü kitabının hazırlığında
15.01.2017
0
A+
A-

Kendisiyle yaptığımız kısa sohbette Besim, bizlere yaratıcılığının ufuklarını ve yaratım sürecinin ilginç sırlarını açtı.

Hem kişisel hem de doğadan esintilerin ilham kaynağı olduğu kitaplarında Deniz Besim, insan ve doğa ilişkisini çok farklı biçimlerde ele alan bir üsluba sahip. Öyle ki, Besim, Londra Gazete’ye konuşurken yazılarının yaratım sürecinde çok farklı ilham kaynaklarından esinlendiğini belirtti. İnsanları, doğayı ve hayvanları gözlemlemeyi işinin bir parçası olarak nitelendiren Besim, doğa ve duyguların birleştiği noktada yazılarının hayat bulduğunu belirtti.

Fate and Fortune Createspace (Kader ve Kısmet Yaratımı), The Sky that Falls (Düşen Gökyüzü) ve The Valley that Calls (Çağıran Vadi) isimli üç kitabının üzerine şu an dördüncü kitabını yazmakta olan Besim, dördüncü kitabının The Sky that Falls eserinin bir nevi devamı olacağını, bu sebeple de isminin “The Sky that Falls Again” (Yeniden Çağıran Vadi) olarak belirlendiğini belirtti.

“Okurlarımı daha önce belki de fark etmediği duygularla ve karakterlerle tanıştırmayı ve hatta o karakter ve duygularda kendilerini bulmalarını sağlamayı seviyorum.” diyen Besim, aynı zamanda uzun yıllar boyunca Londra’da yaratıcı yazarlık dersleri de verdiğinin altını çiziyor. Empati ve sanatın iç içe geçtiği bir çizgide yer almayı sevdiğini belirten Besim, eserlerinde karakterlerin duyguları ve bu duyguların diğer karakterlerdeki iz düşümlerine oldukça sık yer veriyor. Bunu da, toplumdaki “Bu kişi benim hakkımda ne düşünür?” “Acaba doğru yapıyor muyum?” gibi sorularla hikayelerde ortaya çıkardığını belirtiyor. Aile, çocuk, ilişkiler, iklim ve doğa gibi konuların öne çıktığı hikaye ve şiirlerde, Besim tarzının sembolik ve pastoral bir tarzda olduğunu belirtiyor.

Deniz Besim’in kitaplarına erişim için web sitesi poetry-heaven.my-free.website.com adresinden kendisine ulaşılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.