kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
STERLIN
40,6388
BITCOIN
$62.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Latif Bolat Londralılarla buluştu

Yunus Emre Enstitüsü Londra’da Rumi’nin ‘düğün gecesi’ kutlandı geçtiğimiz hafta Cumartesi akşamı kutlandı.

Latif Bolat Londralılarla buluştu
21.12.2016
0
A+
A-

 

Yunus Emre Enstitüsü Londra’da Rumi’nin ‘düğün gecesi’ kutlandı geçtiğimiz hafta Cumartesi akşamı kutlandı. Amerika’da yaşayan müzisyen Latif Bolat Sufism üzerine konuşmasının akabinde Mevlana, Yunus Emre, Niyazi Mısri, Hacı Bektaş Velî ve Nesimi gibi birçok Tasavvuf şairinden örnekler sundu. Halk arasında bilinen ilahilerin yanısıra kendi bestelerine de yer veren Latif Bolat gece boyunca izleyenleri büyüledi.

Katılımcıları sufizmin sihirli dünyasına hem sözleri hem de müziğiyle götüren Bolat, yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte katılımcıalra sufizmin esaslarını ve ruhani temellerini açıkladı. Yaptığı açılış konuşmasında “müzikten gücünü alan” bir yaşam biçimi ve öğreti olan sufizmin, aslında sanatla ve müziğiyle hiçbir zaman ayrı kalmadığını, tam aksine felsefesini müziğiyle yaşattığını belirtti.

Mistik ve ruhani bilgilerini insandan aldığını belirtirken, Bolat Sufismin aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunun da altını çizdi. Günümüzde artık içselleşen stres, yoğunluk ve maddiyat bağımlılığının hayatımızı neredeyse ele geçirdiği bu dönemlerde, Bolat, sufismin hem sanatsal hem de bilgisel niteliklerinin meditatif ve insana “kendisini hatırlatıcı” tarafını anlattı.

“Allah’ı bilmek ve onu tanımak” felsefesi üzerine kurulu sufizmi anlatırken, Bolat sufizmin “kendini ararken Allah’a yaklaşma” süreci olduğunu belirtti. “İslami mistisizm” olarak da bilinen sufizmin aslında gizemini “insandan” aldığını belirten Bolat, performansı öncesinde yaptığı konuşma ile herkesi sufizmin mistik çemberi içerisine aldı.

Geceyi kendi besteleri ve yorumlarıyla bitiren Latif Bolat, gecenin sonunda katılımcılardan büyük alkış aldı.

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.