kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5696
EURO
34,9577
STERLIN
40,6146
BITCOIN
$64.124
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Diasporik Kuartet” adlı şiir kitabı yayınlandı

Londra’da yaşayan gazeteci ve şair Ahmet Ataş’ın ikinci şiir kitabı “Diasporik Kuartet” Türkiye’de Ve Yayınları’ndan çıktı.

“Diasporik Kuartet” adlı şiir kitabı yayınlandı
03.02.2016
0
A+
A-

OMUR

Londra’da yaşayan gazeteci ve şair Ahmet Ataş’ın ikinci şiir kitabı “Diasporik Kuartet” Türkiye’de Ve Yayınları’ndan çıktı. Şairin 2006 ile 2013 yılları arasında yazdığı şiirlerden oluşan kitap Türkiye’de Ocak ayından itibaren kitabevi raflarındaki yerini aldı. Kitap Kuzey Londra’ın Tottenham semtinde bulunan Kitabevi Cafe’den temin edilebilir.

Bugüne kadar Arkadaş Z. Özger, Özdemir İnce, Ahmet Ada ve Oğuzhan Akay gibi Türkçe şiirin önemli isimlerinin kitaplarını basan Ve Yayınları Diasporik Kuartet’in tanıtım bülteninde şunları yazıyor:

“Diaspora göç ve göçmenlik olgularıyla yakından ilgili bir kavram. Yurdundan kopmuş, uzak ülkelerde yaşayan toplulukları imliyor. Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan şair Ahmet Ataş diller, kültürler, anlar, mekanlar arasında durmaksızın salınmanın getirdiği dilsel ve imgesel bir gerilimin kendini hemen duyumsattığı şiirleriyle göçmenlik olgusunu büyük bir başarı ile işliyor. Kimi şiirlerde ortaya çıkan İngilizce başlıklar, alıntılar, dizeler, yer adları, kurduğu diasporik dekorun ana unsurlarına dönüşürken, bazı anların, durumların çevrilemezliğinin altını çiziyor sanki.”

ahmet atas

AHMET ATAŞ KİMDİR?

1973 yılında Batman’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi (2000). 2005’te Türkiye’den göç ederek Londra’ya yerleşti. Londra (Birkbeck) Üniversitesi Sosyal Psikoloji Bölümü’nde “Kültür, Diaspora, Etnisite” alanında mastır yaptı. Varlık, Defter, Birikim, Sonra Edebiyat, Duvar, Kunduz Düşleri, Mecaz ve Yaratı gibi dergilerde şiir ve yazıları yayımlandı. Avrupa’da günlük Türkçe ve Kürtçe yayınlanan Yeni Özgür Politika gazetesinde bir süre köşe yazarlığı yaptı. İlk şiir kitabı Suskun Kavallar Medresesi, 2004 yılında Ekin Yayınları’ndan çıktı. 2005 yılından bu yana İngiltere’de serbest gazeteci olarak çalışan Ataş, halen SOAS (Londra) Üniversitesi Kültürel, Edebi ve Postcolonial Çalışmalar Merkezi’nde (Centre for Cultural, Literary and Postcolonial Studies) doktora çalışmasını sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.