kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5726
EURO
34,9892
STERLIN
40,8028
BITCOIN
$64.429
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İkinci Londra Türkçe Tiyatro Festivali için geri sayım başladı

Binlerce kişinin sabırsızlıkla beklediği Londra Türkçe Tiyatro Festivali’nin ikincisinin tarihi ve programı belli oldu.

İkinci Londra Türkçe Tiyatro Festivali için geri sayım başladı
14.03.2018
0
A+
A-

Binlerce kişinin sabırsızlıkla beklediği Londra Türkçe Tiyatro Festivali’nin ikincisinin tarihi ve programı belli oldu. Festivalde birbirinden güzel 7 oyun ve 9 sanat atölyesi İngiltere’deki sanatseverler ile buluşacak. Türkiye ve İngiltere’nin sanat güçlerinin birleşmesi için ilk adımı Mayıs 2017’de Londra’da Türkçe Tiyatro Festivali düzenleyerek başlatan Londra’nın tanınan isimlerden Saray Karakuş ve Ümit Baysal en güzel şekilde ilerletmeye devam ediyor.

Bu yıl Nisan ayında 2.’si düzenlenecek olan Tiyatro Festivalinin içeriği ve programı hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin önde gelen pek çok isimi Londra Türkçe Tiyatro Festivaline katılacak. Yaklaşık iki ay önce İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısında bir arya gelen festival ekibi Londra’da tiyatro severlerle buluşacakları için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtmişlerdi.

Festival yapımcılarından Saray Karakuş, son 11 yıldır İngiltere’de Türkçe konuşan toplum için tiyatroyu ve sanata dair çalışmalar yapmaktadır. Karakuş yaptığı açıklamada her geçen yıl yazdığı oyunlarının daha çok başarıya ulaştığını ve sanatsal çalışmaların iki ülke arasındaki bağlantının çok güzel olacağını ve sanatın insanlara doğru adım attırdığını göstermek çok güzel olduğunu belirtti.

Ümit Baysal, 8 yaşından itibaren tiyatronun içinde olduğunu fakat İngiltere’de olduğu zamanda Türkçe tiyatroları çok özlediğini belirterek şans eseri Karakuş ile tanışıp harika bir projeye imza attıklarını belirtti. Kısa film yapımcılığı ve oyuncu direktörlüğü yapan Baysal, son yıllarda Türkiye’deki yapılan sinema/film projelerini çok başarılı bulduğunu ve her an bir sürpriz olarak Türkiye’de bir projeye dahil olacağını belirtti. Baysal ayrıca ikincisi düzenlenecek tiyatro festivali heyecanın her geçen gün arttığını ve şimdiden gelecek yılların projeleri için görüşmelere başladıklarını söyledi.

TÜRKİYE’NİN SEVİLEN TİYATROCULARI LONDRA’DA

Londra’da nisan ayının son haftası gerçekleşecek festivale Rutkay Aziz, Füsun Demirel, Meltem Cumbul, Cezmi Baskın, Galip Erdal, Kemal Başar, Özgün Uğurlu, Eda Kandulu, Müfit Can Saçıntı, Belçim Bilgin, Tamer Levent, Savaş Özdemir, Nevin Gülbahar, Yılmaz Öğüt gibi pek çok sanatçı ve yazar katılacak. Millfield Theatre gösteri merkezinin ev sahipliği yapacağı festival 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak. Festival kapsamında tiyatro oyunları sahneleneceği gibi, usta oyuncu ve yazarların katıldığı atölye çalışmaları ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.