kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.716
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Londra’da ‘Legacy II Galaxy’ konseri beğeni aldı

Türkülerimizle evrensel eserleri bütünleştirerek oluşturdukları farklı bir repertuarla özel bir konser hazırlayan Legacy II Galaxy, 16 Temmuz Pazar akşamı The Victoria Dalston’da sahneye çıktı.

Londra’da ‘Legacy II Galaxy’ konseri beğeni aldı
19.07.2017
0
A+
A-

Türkülerimizle evrensel eserleri bütünleştirerek oluşturdukları farklı bir repertuarla özel bir konser hazırlayan Legacy II Galaxy, 16 Temmuz Pazar akşamı The Victoria Dalston’da sahneye çıktı. Piyano ve klasik gitarda Sedat Sarıcı, davulda Nihad Jemsher ve bas gitarda Ceyhun Can Güner’den oluşan topluluk enerjik performansıyla uzun süre alkışlandı.

Moğollar’dan Vivaldi’ye

Kavramsal olarak “Kainata Miras”ın ele alındığı repertuarda sadece bir ülke, bölge, kültür, dil ya da dini inanç gibi “yer çekimi”ne bağlı kalmayıp, evrensel değerler taşıyan ya da fezaya bir şekilde değinerek içinden uzay, gökyüzü, yıldız, gezegen, samanyolu geçen bir çok eser yer aldı. Aşık Veysel’den Pink Floyd’a, Moğollar’dan Vivaldi’ye efsanevi bestecilerden hiç tanıtılmamış parçalara kadar çok geniş bir açıyla oluşturulan 44 parçalık demet 2 ayrı bölümle müzikseverlere sunuldu.

Senfonik folk rock

Yemen Türküsü, Dünyaya Geldiğim Anda, Yıldızların Altında ve Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’a eşlik edip birlikte söyleyen izleyiciler, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır ve Hüdayda gibi geleneksel halk müziğimizin klasikleşen temalarının senfonik-folk-rock düzenlemelerini coşkuyla karşıladı.

Bas gitar üzerindeki farklı besteleriyle albüm ve konser çalışmalarının yanı sıra ülkemizdeki tanınmış şarkıcıların seslendirdiği şarkılarıyla tanıdığımız Sedat Sarıcı bu konserde ilk kez piyano ve klasik gitarla  müzikseverlerin karşısına çıktı. Üstlenmiş olduğu riskli bas motiflerini başarıyla icra eden eden bas gitarist Ceyhun Can Güner’le birlikte güçlü davul soloları ile izleyicileri büyüleyen davulcu Nihad Jemsher konsere dinamik bir boyut kazandırdı.

Sivas’ın Sivrialan köyünden dünyaya

Konserle ilgili bir değerlendirme yapan topluluk üyeleri, “Sivas’ın Sivrialan köyünden dünyayı gözlemleyip zaman aşımını aşan değerlendirmeleri bizlere sunan ustamıza, evrensel armonik birikimle yaklaşıp kabrine bir kaç avuç su dökebilmek boynumuzun borcuydu. Sivrialana’dan kainata, kainattan Sivrialan’a bakmaya çalışıyoruz. Şimdilik çıplak göz ve yalın ayakla. Çok küçük bir konser salonundan yola koyulduk. Menzil, uzun ve ince” dediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.