kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.950
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Yerli savaş uçağı İngilizlerle yapılacak

Türkiye ve İngiltere arasında tarihi bir anlaşma imzalandı. Buna göre ilk yerli savaş uçağı 2023’te havada olacak.

Yerli savaş uçağı İngilizlerle yapılacak
29.01.2017
0
A+
A-

 

Türkiye ve İngiltere arasında tarihi bir anlaşma imzalandı. Buna göre ilk yerli savaş uçağı 2023’te havada olacak.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yaptığı açıklama ile Türkiye’nin kredi notunu düşürdüğünü ve “Yatırım yapılamaz” seviyesine çektiğini açıklamıştı.

Fitch’in açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden, Türkiye ve İngiltere arasında çok büyük bir yatırım anlaşması imzalandı.

 

ABD ziyaretinin ardından ayağının tozuyla Türkiye’ye gelen İngiltere Başbakanı Theresa May ve beraberindeki heyet, Milli Muharip Uçak Projesi ve 2017 Havacılık Güvenliği İşbirliği Programı çerçevesinde iki iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın müjdesini Başbakan Yıldırım, May ile yaptığı toplantıda vermişti. Detayları ise Milli Savunma Bakanı Fikri Işık twitter adresinden duyurdu. Işık, anlaşmalar imzalandıktan sonra sosyal medya hesabından “İngiliz BAE ile işbirliği yapacak TAİ, ülkemizde Milli Muharip Uçak geliştirecek. İlk Türk muharip uçağımızı 2023’te uçuracağız. TF-X Projesini geliştirmeye yönelik TAI ile İngiliz BAE arasındaki sözleşmeyi Gn. Md. Temel Kotil ve BAECeo’su Ian Graham King imzaladı” bilgisini paylaştı.

HAVACILIK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Anlaşma, Yıldırım ile May’in basın toplantısı öncesi düzenlenen törenle gerçekleşti.

 

Törende, ilk olarak Milli Muharip Uçak Projesi’ni (TF-X) geliştirmeye yönelik Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ile İngiliz savunma devi BAE Systems arasında çerçeve sözleşme imzalandı.

Daha sonra İngiltere ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki 2017 Havacılık Güvenliği İşbirliği Programı anlaşması, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ile İngiltere’nin AnkaraBüyükelçisi Richard Moore tarafından imzalandı.

ROLLS-ROYCE DE YATIRIM YAPACAK

Öte yandan May ile birlikte gelen iş adamları heyetinde, dünyanın en büyük motor üreticisi Rolls-Royce’un yetkililerinin de olduğu öğrenildi. Türkiye’de de faaliyet gösteren dizel motor üreticisi MTU’nun sahibi olan Rolls-Royce’un Türkiye’deki temaslarının, yerli uçağın motor üretim bandının da Türkiye’de kurulacağı yorumlarına neden oldu.

Yerli savaş uçağının yazılım ve silah sistemlerinin Türk mühendisler tarafından üretileceği biliyordu. Motor ise “yerlilik” konusunda en büyük tartışma konusuydu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.