kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.020
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Guardian: Türkiye’de şiddet sarmalı sürüyor

Guardian gazetesinin yazarı Constanze Letsch, “Türkler Suriye’deki savaşın sınırın öte tarafına geçmesinden dolayı hem kızgın hem endişeli” diyor.

Guardian: Türkiye’de şiddet sarmalı sürüyor
29.06.2016
0
A+
A-

HAVAALANI BOMB

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve en az 41 kişinin ölümüne, 147 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırı için İngiltere’de yayınlanan Guardian gazetesinin yazarı Constanze Letsch, “Türkler Suriye’deki savaşın sınırın öte tarafına geçmesinden dolayı hem kızgın hem endişeli” diyor.

“Türk medyasına konuşan emniyet yetkilileri, saldırıyı düzenleyenlerin Irak Şam İslam Devleti’yle (IŞİD) bağlantılı olma ihtimalinin güçlü olduğunu ifade ettiler.

“Güvenlik güçleri son zamanlarda hem ülke içinde hem de sınırda IŞİD’e yönelik baskınlar düzenleyip pek çok şüpheliyi gözaltına almıştı. Bu gelişme bazı uzmanların IŞİD’in yeni saldırılarla karşılık verebileceği fikrini ortaya atmasına neden olmuştu.

“İstanbul’da bu yıl yaşanan üç bombalı saldırının ardından şehirdeki güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarılmıştı.

“Bir aydan kısa süre önce TAK’ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) İstanbul’un merkezindeki Vezneciler’de düzenlediği bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti.

160629083511_saldiri_624x351_epa

ANKARA SALDIRISI

“TAK saldırıyı üstlendikten sonra yaptığı açıklamada turistleri de uyararak ‘Türkiye artık sizin için güvenli değil’ demişti.

“Ülke tarihindeki en büyük intihar saldırısı ise geçen yıl Ankara’daki tren garı önünde barış mitingi için toplanan solcu ve Kürt grupları hedeflemiş, gerçekleşen iki intihar bombacısı 103 kişinin ölümüne ve 250 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Bu saldırının sorumluluğunu hiç bir örgüt üstlenmedi fakat yürütülen soruşturma bombalı saldırganlardan birinin daha önce intihar saldırısı yapan bir İslamcı militanın kardeşi olduğunu belirledi.

“İstanbul havaalanındaki saldırı konusunda ise Türk yetkililer saldırıdan IŞİD’in sorumlu olduğunu söylüyor. Bir çok Türk ise ülkenin sınırlarındaki savaşın Türkiye’ye de yayıldığından endişeleniyor ve öfke duyuyor.

PKK İLE ÇATIŞMA

“Bu arada Türkiye hükümeti ile PKK arasındaki çatışma da geçen yıl ateşkesin karşılıklı bozulması ile tırmandı ve Kürt nüfusun ağırlıkta olduğu güney-doğu kent ve kasabalarında güvenlik kuvvetleri ile Kürt militanlar arasındaki çatışmalarda yüzlerce kişi öldü.

“Birbirini izleyen intihar saldırıları, ülke ekonomisinin önemli dinamiklerinden olan turizm üzerinde de yıkıcı bir etki yarattı.”

Guardian yazarı Türkiye’den sosyal medya kullanıcılarının öfkeli ve endişeli mesajlarına da yer vermiş. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.