kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4984
EURO
34,8246
STERLIN
40,5275
BITCOIN
$61.616
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Enver Yücel’in eğitim projeleri askıda

Enver Yücel’in eğitim projeleri askıda
11.01.2014
0
A+
A-

enver yucel web

Banbury bölgesinde üç okulu sponsor etmek isteyen fakat henüz bu konuda projelerini somutlaştıramamış olan Enver Yücel, İngiliz eğitim sistemine girme isteğini tekrar vurguladı. Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve birçok özel okulu olan Yücel, ismini İngiltere’ye de taşımak istiyor.

Enver Yücel ve oğlu tarafından BAU Foundation isimli şirket aracılığıyla Ağustos ayında kurulan, akademik yatırım firması Mentora; İngiltere’de bulunan Warriner, Hornton ve Sibford Gower Okulları’nın idaresini üstlenmek için girişimlerde bulunmuş, İngiltere Eğitim Bakanlığı tarafından da ailelere tanıştırılmıştı.

En başta Yücel’in sponsorluğunda birkaç okul içeren bir akademiye dönüştürülme fikrine sıcak bakan okul yöneticileri, daha sonradan bu projeye olan desteklerini kestiler. Velilerin yeni düzenlemeler konusunda bilgilendirildiği birer mektup yollanmış olsa da geçtiğimiz yılın sonunda Yücel’in şirketini eleştiren yazılar ortaya çıkmaya başladı. Warriner okulunun başındaki Dr. Annabel Kay, birçok okulun üyesi olduğu bir eğitim bloğunda  okuduğu bir rapordan sonra okulların projeden çekildiğini açıkladı. Gerekçe olarak ise “yapı ve finansal sistemlerin hız ve ulaşımları” hakkında sahip oldukları endişeleri gösterdi.

Eğitim konusunda uzman Fiona Millar tarafından yönetilen blogda Bahçeşehir Üniversitesi’nin işletmeden memnun olmayan eski çalışanlarının ve Yücel’in projelerini destekleyen insannların görüşlerine yer veriliyor. Blog’daki yazılarda Yücel’in yerel rekabetçileri, okullarındaki eski ve şu anki öğrencilerin ebeveynleri ve yerel yöneticilerinin eleştirel görüşleri de yer aldı.

Oxfordshire Öğretmenler Birliği de Warriner Okulu’nun projesini endişeyle karşılamış ve Eğitim Bakanlığı’nı okullarla işletmeler arasında aracılık yapmakla ve potansiyel sponsorları yeterince iyi incelememekle suçluyor.

Yorumlar

  1. Ogretim Uyesi says:

    Bahcesehir Universitesi egitimciye onem vermis olsaydi, iyi yerlerden doktora almis hocalarini kadrolarinda tutardi. Bunun yerine Bahcesehir Universitesi henuz doktorasi olmayan yeni yetisen ogretim gorevlilerini ucuz ve kadrosuz olarak uzun mesailer calistiriyor. Enver Yucel’in TUSIAD’da soyledigi “Egitimcileri Egitelim” cok manidar bir o kadar da dusundurucu, kendisi maddi kaygilardan dolayi iyi yetismis egitimcileri desteklemiyor, bu kisileri Bahcesehir Universitesinden gonderiyor bu cok acik ortada…

    Fiona Millar’in blogun da buna benzer bircok hadise vurgulandi. Tecrubesiz egitimciler ucuz, fakat topluma ne kadar yararli, bu konuyu dusunelim lutfen.

    Bunun yaninda egitimden para kazanma modeli ne kadar dogru, yolsuzluk arastirmalari surerken bir de vakif universitelerinin icine girilme, iyice arastirilmali. Bahcesehir Universitesini Guvenlik Sirketi kime ait sorusturulmali, bunun yaninda temizlik, yemek vb sirketlerin sahipleri kim mutlaka bakilmali…