kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
STERLIN
40,7869
BITCOIN
$63.654
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Vize muafiyeti İngiltere’yi bağlamaz

Vize muafiyeti İngiltere’yi bağlamaz
20.12.2013
0
A+
A-
AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarihi anlaşmaya imza attılar.

AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarihi anlaşmaya imza attılar.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında ‘Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni ve Geri Kabul Anlaşması’ Ankara’da gerçekleştirilen bir törenle imzalandı. Anlaşmayı AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzaladılar. İmza törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türk vatandaşlarına en kısa sürede vize muafiyeti sağlayacaklarına inandıkları geri kabul anlaşmasının uygulanmasına ilişkin sürecin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Türkiye ve AB arasında yeni bir sürecin başladığına işaret eden Başbakan Erdoğan, vizelerin kalkması nedeniyle hiçbir olumsuzluk yaşanmayacağını tam tersine vizeler kalktığında iş adamları, sanatçılar, sporcular, sivil toplum örgütü mensuplarının Avrupa’ya daha rahat seyahat edeceklerini ve bunun AB’ye çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Başbakan “Yük olmaya değil yük almaya gidiyoruz” dedi.

geri kabul

Süreç çerçevesinde, AB ülkelerine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına ilk etapta vize ücretlerinin düşürülmesi ve daha az evrak istenmesi gibi kolaylıklar getirilmesi, Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde 3,5 yıl sonra vizesiz seyahatin olanaklı kılınması taahhüt ediliyor.     Ancak anlaşmaya karşı çıkan kesimlere göre ise geçiş güzergahı olarak Türkiye’yi kullanan üçüncü ülke vatandaşlarının iadesine yol açacak mutabakat önemli bir sorun oluşturuyor. Türkiye’nin, Avrupa’ya geçmek isteyen ve Afrika, Ortadoğu gibi bölgelerden gelen üçüncü ülke vatandaşlarının iadesine ilişkin, geldikleri ülkelerle anlaşma yapmadığına dikkat çeken muhalefet, Türkiye’nin binlerce kaçağı barındırmak zorunda kalacağı uyarısında bulunuyor. Türkiye’nin altyapısının böyle bir yükü kaldırmaya hazır olmadığını savunan bu çevrelere göre, halen Türkiye’de 800 bin civarında savaştan kaçmış Suriyeli göçmene ek olarak gelecek yeni bir göç dalgası ciddi sorunlara yol açacak.

HOME OFFİCE ‘VİZE MUAFİYETİ BİZİ BAĞLAMAZ’

İngiltere İçişleri Bakanlığı Home Office, Londra Gazete’nin başvurusu üzerine yaptığı açıklamada anlaşmanın İngiltere’yi bağlamayacağını duyurdu. Geri Kabul Anlaşması’nı desteklediklerini belirten Home Office sözcüsü, “ Ülke olarak Schengen kapsamında değiliz, dahil olmaya da niyetimiz yok. Türkiye’ye uygulanabilecek vize muafiyetleri, halen uyguladığımız vize rejimini değiştirmez” dedi.

Buna karşın Bakanlık  sözcüsü, İngiltere’nin geri kabul anlaşması ile İngiltere’ye kaçak göçmen trafiğinin bir ölçü de olsa azalacağını umut ettiklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.