kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
STERLIN
40,5862
BITCOIN
$63.882
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Demirtaş Londra’da konuştu: Biz bölücü değiliz, ülkeyi bölen AKP

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Demirtaş Londra’da konuştu: Biz bölücü değiliz, ülkeyi bölen AKP
19.10.2015
0
A+
A-

 

DSC_2052

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım’da yapılacak Erken Genel Seçim öncesi 18 Ekim Pazar günü Kuzey Londra Wood Green’de bulunan Dominion Centre’da düzenlenen mitingte seçmenler ile bir araya geldi. Demirtaş AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Selahattin Demirtaş’ı dinlemek için saatler öncesinden Kuzey Londra’nın Wood Green bölgesine gelen binlerce kişi konuşmanın yapıldığı salonun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

DSC_2007

“İKTİDARA OY VERENLER VERMEYENLER DİYE ÜLKEYİ BÖLDÜ”

Sözlerine kendilerini bölücülükle suçlayan AKP’nin ülkeyi nasıl böldüğünü anlatarak başlayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı “İnanın ki, kullandıkları dil, izledikleri politika artık Türkiye’yi mahalle mahalle bölünmüş hale getirdi. Şehir şehir demiyorum, mahalle mahalle. İktidar partisine oy verenler, vermeyenler. Türkiye’yi bu şekilde ikiye ayırdılar” dedi.

Ankara’daki kanlı terör saldırısından devletin bizzat sorumlu olduğunu savunan Demirtaş, “IŞİD gibi insanlığın da İslam’ın da bütün bölgenin de başına bela olmuş bir örgüt rahatlıkla gelip katliam yapabiliyor ve siz devlete tek bir eleştiri yapamazsınız diyorlar” dedi.

DSC_1983“YALANCININ DANİSKASI BUNLAR”

Demirtaş’ın konuşmasında öne çıkan bir diğer bölüm ise Erdoğan ve Davutoğlu’nu yalancılıkla suçlamasıydı: “Diyorlar ya hepimiz eşit olacağız. Birlik olacağız. Yalanın daniskası. Yalancının daniskası bunlar. Usta yalancı usta. Öbürü yeni başlamış yalancılığa. O stajyer daha yeni başlamış da o büyüğü usta yalancı. Diğeri beceremiyor. Daha yeni o. Sözde ustasının yanında yetişmiş ama daha tam öğrenememiş. Yalan konuşuyor ama yüzünden akıyor. Yüzü kızarıyor yalan söylerken. Öbürü usta. Ayaküstü 10 tane yalan sıralar. Hissetmezsin bile.”
DSC_1972

“KÜRT’ÜN TÜRK’E DÜŞMANLIĞI YOKTUR OLAMAZ”

Selahattin Demirtaş, 1 Kasım’da düzenlenecek erken genel seçimde birlik olmanın önemine değinerek, “Her gün öldürmeye devam edecekler. Her gün güçlerinin yettiği her yerde kan akıtmaya devam edecekler. Kürt’ün Türk’e düşmanlığı yoktur. Olamaz. Türk’ün Kürt’e düşmanlığı yoktur. Olamaz. Bunu izin veremeyiz. Bizim bu devlet yönetim anlayışıyla sorunumuz var. El ele verelim, düzeltelim” şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ”PKK’nın nihai olarak Türkiye’ye karşı savaşı bitirip, silahları tümden bırakacağı bir sürecin yeniden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Yeni müzakere sürecinin kapalı kapılar ardında değil, yasal bir çerçevede şeffaf ve parlamentonun devrede olmasıyla yürütülmesi gerekir” dedi.

DSC_2065

Yorumlar

  1. sinan says:

    dediklerin doğru olsa bile senin söyleyemeyeceğin şeylerdir bunlar… senin görüş belirlediğin akım neyle meşgulsunuz yıllardır…. yüzsüz olabalirsin ama inandırıcı olamazsın..yazık