kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.762
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

Levent Gültekin, AKP iktidarını değerlendirdi

Ünlü gazeteci Levent Gültekin, 5 Ekim Pazartesi akşamı Britanya’da yaşayan Türkçe konuşan topluklarla bir araya gelerek, AKP iktidarını değerlendirdi.

Levent Gültekin, AKP iktidarını değerlendirdi
06.10.2015
0
A+
A-

 

Levent Gultekin (1)

Ceftus’un (Centre for Turkey Studies) organize ettiği bir konferansla Londra’ya gelen ünlü gazeteci Levent Gültekin, 5 Ekim Pazartesi akşamı Britanya’da yaşayan Türkçe konuşan topluklarla bir araya gelerek, AKP iktidarını değerlendirdi.

Sözlerine yurt dışında yaşayan vatandaşların vatan hasreti ve ülke siyasetine olan ilgisinden dolayı ne kadar mutlu olduğunu belirterek başlayan Levent Gültekin, devletlerin hayatta kalabilmek için düşmanlara ihtiyacı olduklarını sandıkları için ya başka ülkeleri düşman ilan ettiklerini ya da kendi halkını Türk – Kürt, Alevi – Sünni, Kemalist – Dinci gibi çeşitli gruplara ayırarak dönemin hükümetlerine göre sırayla o grupları düşman ilan ederek hayatta kalmayı umduklarını ifade etti.

“BİREY OLARAK AHLAKLI, DÜZGÜN KALMA İMKANINIZ SIFIRA İNİYOR!”

“Devlet sistemi herkesi kendisine suç ortağı yapmak üzere kurulmuş” diyen Gültekin, mevcut sistemin ahlaklı ve düzgün insanları yalnızlaştırarak, onları yok ettiğine değinerek, bu sistemin dindarları da etkilediğini söyledi.

“TÜRKİYE, MUHALİFKEN DEMOKRAT, İKTİDARKEN FAŞİSTLEŞENLERİN ÜLKESİDİR.”

Devletin hayatta kalma planı çerçevesinde düşmanlaştırılanların muhalifken kendi haklarını savunduklarını ve demokrat olmaya çalıştıklarını fakat alt yapının, kültürün ve eğitimin yeterli olmaması nedeniyle gücü ele geçirdiklerinde dağıldıklarını dile getiren tecrübeli gazeteci, en büyük korkusunun son olarak dindarların yaşadığı bu durumu Kürtlerin de yaşaması olduğunu söyledi.

Levent Gultekin (4)

“SİYASET İNSANIN BOZUK OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARIYOR.”

Siyasetin insanı bozduğunu söyleyenlerin aksine siyasetin insanın bozuk olduğunu ortaya çıkardığını savunan Gültekin, bunun sebebi olarak sistemin bireylerin kişiliğinin oturmasında, kendini geliştirmesinde engel olduğu için siyaset ile bir güç elde bireyin yine siyaset sayesinde bozukluğunun ortaya çıktığını ifade etti.

DİNİN HER SORUNU ÇÖZECEĞİNE İNANDILAR

Dindarların ülkedeki her sorunu din ile çözeceklerini sandıkları için felsefe, eğitim ve toplumsal ahlakı önemsemediklerini belirten Levent Gültekin, AKP hükümetinin karşılaştığı sarsıcı bir olay sonrasında her sorunu din ile çözemeyeceklerini anladıklarını dile getirdi.

“ERDOĞAN’A BİR ANLAMDA TEŞEKKÜR DE EDEBİLİZ”

Halkın yaşananlar karşısında sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirildiğini fakat Erdoğan’ın yapmış oldukları ile toplumun ne kadar bozuk olduğunu ortaya koyduğu için ona teşekkür bile edilebileceğini ifade eden Gültekin, “Biz nasıl bir toplumuz ki bir kişi hepimizin kulağından tutup bizi sürekli istediği yere sürüklüyor ve biz buna karşı çıkamıyoruz” dedi. Levent Gültekin “Erdoğan, tek başına bir ülke nasıl batırılır bunu bize gösterdi” diyerek, bu gününe dek sistemin sadece tepedeki insanların kendilerini korumak için geliştirildiğini söyledi.

Levent Gultekin (3)

ERDOĞAN SİSTEM ODASININ YABANCISI

Devletin yüksek korunaklı bir sistem odası içinden yönetildiğini, bu odanın içinde de şu an Erdoğan’ın olduğunu belirten Gültekin, Cumhurbaşkanının kendini korumak için sistem odasından her türlü talimatı verebileceğini fakat odanın yabancısı olması nedeniyle ülkeyi felakete sürüklediğini ifade etti.

TÜRKİYE’DE MUHALEFET KORKUYOR

Gültekin, anayasayı dinlemiyorum diyen bir Cumhurbaşkanı karşında, kameralar karşısına geçerek onu kınamayı muhalefet yapmak zanneden siyasetçilerin olduğunu belirterek, iktidarları zorlayıcı, toplumları ise harekete geçirici bambaşka yöntemler ile muhalefet yapılması gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.