kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
STERLIN
40,9668
BITCOIN
$70.652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Sinan Oğan: İkinci tur için terörle mücadele ve sığınmacı sorunu önceliğimiz

Sinan Oğan: İkinci tur için terörle mücadele ve sığınmacı sorunu önceliğimiz
15.05.2023
0
A+
A-

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, “Ata İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerle, bize oy veren temsilcileriyle, imza verenlerle istişareler yapacağız ve sonuçta bir karar vereceğiz” dedi

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede “Bu süre boyunca eğer seçimler ikinci tura kalırsa milletimize, memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine gireceğiz gibi lanse edildi” diyen Oğan, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda hangi taleplerde bulunacaklarını açıkladı:

“Anketlerde yok sayıldık. Türlü türlü saldırılara maruz kaldık. Taşlı sopalı saldırılara maruz kaldık. Linçlere maruz kaldık. Ancak biz hep plana sadık kaldık. Biz ilk günden beri bu seçimlerde HDP ve Hüda Par gibi terörle aralarına mesafe koymayan partilere karşı tutum sergiledik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı bizim öngördüğümüz bir şeydi. Görüyoruz ki seçimler ikinci tura kalmış gözüküyor. YSK seçimlerin daha yüzde 50’sinin sisteme girdiğini söylüyor. Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda ise çok farklı sonuçlar görüyoruz. Seçimler ikinci tura kalacak. Değerli arkadaşlar önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu süre boyunca eğer seçimler ikinci tura kalırsa bu süreçte milletimize memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an bunu ya da şunu destekliyoruz demiyoruz. Ata İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerle bize oy veren temsilcileriyle imza verenlerle istişareler yapacağız ve sonuçta bir karar vereceğiz. Bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu, bu son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine gireceğimiz lanse edildi. Bizim söylediğimiz çok açıktı, sığınmacıların gönderilmesi, ekonomik krizin sebeplerinden olan faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığından kurtulunması gibi şartlarımız vardır. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilemez. FETÖ, PKK ve Hizbullah başta olmak üzere terörle mücadele önceliklerimizdendir”.

Oğan’dan Der Spiegel’e düzeltme

Alman Der Spiegel muhabiri Maximillian Popp, Oğan’ın kendisine verdiği özel röportajı “Kılıçdaroğlu’nu ancak HDP siyasi sistem dışında tutulursa desteklerim” açıklamasıyla duyurdu.

Fakat Oğan sosyal medya hesabından bu açıklamaya tepki göstererek “Hayırdır Der Spiegel, size verdiğim röportajda Türk basınına dediğimiz genel şartlardan farklı bir şey demedik. Bunu nereden uydurdunuz?” ifadelerini kullandı.

Popp ise Oğan’ın tek şartının başlıkta verdikleri olmadığını belirterek ilgili bölümün Türkçe deşifresini yayınladı. Oğan Popp’a verdiği demeçte “”Birincisi HDP ve HÜDAPAR’I siyasetteki kilit pozisyonundan çıkarsın istiyoruz. Terörle mücadele edilsin istiyoruz, ve bizim diğer şartlarımız kabul edilsin. Bu zaten bizi o sürecin içine dahil eder, diğerleri detay. Yani sunu mu alırız, bunu mu veririz – onlar detay. Bizim öncelikli şartlarımız var. O şartlarımızın kabul edilmesi gerekiyor (…) Bizim zaten temel mantığımız HDP sisteminin içinde olmasın.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.