kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.355
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İsveç, Türkiye’nin Bülent Keneş’i iade talebini reddetti

İsveç, Türkiye’nin Bülent Keneş’i iade talebini reddetti
19.12.2022
0
A+
A-

İsveç Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeden istediği gazeteci Bülent Keneş’in iade talebini reddetti.

Mahkeme, talebin “siyasi suçlarla ilgili olduğu gerekçesiyle” iadenin önünde engeller olduğuna hükmetti.

“Davada suçluların iadesinin önünde çeşitli engeller olduğu açık.” diyen Yüksek Mahkeme Yargıcı Petter Asp basına yaptığı açıklamada, suç isnatlarından biriyle ilgili olarak çifte suçluluk şartının yerine getirilmediğini dile getirdi.

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası Finlandiya ile birlikte NATO’ya üyelik için başvuran İsveç, Ankara’nın onayını bekliyor.  Ankara, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerine onay için bu ülkelerin iade taleplerini bir an önce gerçekleştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Son olarak İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’ın Ankara ziyareti sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada isim vererek Bülent Keneş’in iadesini istemişti.

Erdoğan,  “FETÖ terör örgütünden İsveç’te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor.” ifadesini kullanmıştı.

Today’s Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş, İsveç’te yaşıyor.

Yüksek Mahkeme’nin iadesini durdurma yönündeki kararının ardından İsveç basınına konuşan Keneş, “Elbette çok mutluyum. Ama bu karar zaten bekleniyordu.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.