kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5497
EURO
34,9952
STERLIN
40,6319
BITCOIN
$64.195
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘öncelikli’ iade edileceği ülke belli oldu

Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘öncelikli’ iade edileceği ülke belli oldu
16.06.2022
0
A+
A-

Avusturya Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz’ı ABD’ye iade ediyor. Gerekçenin, ABD’nin talebiyle tutuklanması, siyasi yargılama olmayacağının garantisi ve alacağı cezanın bilinmesi olduğu aktarıldı. Korkmaz‘ın 10 gün içinde itiraz hakkı bulunduğu ifade edilirken, iade sürecinin de 1 ay olduğu öğrenildi. Öte yandan, karar bugün verilmeseydi, Korkmaz 19 Haziran itibariyle serbest bırakılacaktı.

İADE SÜRECİ NASIL OLACAK?

İade sürecinin en fazla bir ayda tamamlanması bekleniyor. Korkmaz itiraz etmez ya da itirazı reddedilirse, tutuklu olarak ABD’ye götürülecek. ABD’den ‘siyasi yargılama olmayacak. Maksimum cezanın infaz sınırı 5-6 yıl olacak’ güvencesi alan Korkmaz, son durum değerlendirmelerinin ardından ABD‘ye iadeden yana tavır almaya başlamıştı. Bunun nedenlerinin başında, Korkmaz’ın yatırımlarını yönettiği Digor adlı şirketinin merkezinin New York’ta olduğu belirtiliyor.

İŞTE İADE GEREKÇELERİ

Bakanlığın üç sayfalık ‘kısa iade kararında’ şu ifadeler yer aldı:

Korkmaz, ABD’nin iade talebiyle yakalandı. Kendisine, siyasi bir yargılama olmayacak güvencesi verildi. Ayrıca tüm suçlamalardan ceza alsa bile, bu ceza maksimum 15 yıl olabilir. Ortalama cezanın ya da maksimum infazının yaklaşık 5 yıl olması tahmin ediliyor.” Bu karara karşı Korkmaz’ın 10 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.

KARAR ÇIKMASA SERBESTTİ

Üç sayfalık iadeye ilişkin kısa karar, bugün bildirildi ve Sezgin Baran Korkmaz’ın kaldığı cezaeviyle, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği ve ABD tarafına iletildi. Karar bugün verilmeseydi, Sezgin Baran Korkmaz 19 Haziran itibariyle serbest bırakılacaktı. Çünkü, Avusturya’da, iade gözaltısında maksimum süre bir yıl ve bu bir yıl içinde bir karar verilmesi ya da gözaltına alınanın serbest bırakılması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.