kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3370
EURO
35,1476
STERLIN
41,0857
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Yangın fırtınası Kütahya, Alanya, Didim ve Bodrum’a da sıçradı

Yangın fırtınası Kütahya, Alanya, Didim ve Bodrum’a da sıçradı
29.07.2021
0
A+
A-

Türkiye’nin dört bir yanında peş peşe yangın haberleri geliyor… Kütahya’nın Emet, Muğla’nın Bodrum, Aydın’ın Didim ve Antalya’nın Alanya ilçelerinde de orman yangınları çıktı. Ekipler bölgeye sevk edildi. Didim ve Alanya’daki yangınlar kontrol altına alınırken, diğer bölgelerde çalışmalar sürüyor.

Dün Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana derken bugün de Türkiye’nin birçok kentinde orman yangını çıktı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

BODRUM

Muğla’da Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ve Dalaman’da aynı anda başlayan orman yangınlarını söndürmek için ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Bodrum Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangın sonucu Bodrum semaları dumanla kaplandı.

Söndürme ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Havanın aşırı sıcak ve nemin de oldukça düşük olmasından dolayı alevlerle mücadele güçleşiyor.

OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Kuyucak Mevkii’ndeki asırlık çam açlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 14:45 sıralarında başlayan orman yangınının şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdüğü belirtildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler Titanic adlı otele de sıçradı. Müşteriler olası bir tehlikeye karşı otellerden teknelerle denizden tahliye edildi.

Bodrum’daki yangından alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor. Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

Alanya ve Manavgat’ın kuzey komşusu olan Gündoğmuş ilçesinde de orman yangını başladı. Ortakonuş Mahallesi’nde başlayan orman yangınına orman ve itfaiye ekipleri müdahale için yönlendirildi.

DİDİM VE ALANYA’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Didim ilçesi Efeler Mahallesi Mesut tatil sitesi ile İmbat siteleri arasındaki makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alandı. Rüzgarında etkisiyle hızla yayılan yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Amirliği ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Yangında 150 hektarlık makilik alan küle döndü. Söndürme çalışmalarını Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Emniyet Müdürü Yunus Dinç yakından takip etti.Alanya’nın Yeniköy Mahallesi’nde çıkan orman yangını, kısmen kontrol altına alınırken, 4 hektar alan zarar gördü. Yangına 5 arazöz, 2 helikopter, çok sayıda personel ve köylüler ile müdahale edildi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.