kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londra’da operasyonla ayrılan siyam ikizlerinin sağlık durumu iyi

Londra’da operasyonla ayrılan siyam ikizlerinin sağlık durumu iyi
17.11.2020
0
A+
A-

ANTALYA’da, 2018 yılında kafaları yapışık halde dünyaya gelen ve İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen başarılı ameliyatla birbirinden ayrıldıktan sonra haziran ayında Türkiye’ye getirilen siyam ikizleri Derman ve Yiğit Evrensel’in, Ankara Şehir Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor. Operasyonu gerçekleştiren doktor Noor Ul Owase Jeelani, “İkizler 5 ay içinde müthiş bir ilerleme kaydettiler. Yiğit ayağa kalkabiliyor, Derman da çok ufak bir destekle yürüyebiliyor. Dil becerileri de oldukça ilerledi” dedi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 22 Haziran 2018 tarihinde kafaları yapışık olarak dünyaya gelen Derman ve Yiğit Evrensel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve eşi Emine Erdoğan’ın takibi ile gerekli ameliyatın yapılması için 1 Aralık 2019’da Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla İngiltere’ye götürüldü. Evrensel kardeşler, başkent Londra’da benzer ameliyatların gerçekleştirildiği Great Ormond Street Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yapışık ikizler, doktor Noor Ul Owase Jeelani başkanlığında 42 kişilik ekibin yaptığı 3 büyük operasyon sonrası başarıyla birbirinden ayrıldı. Geçen 28 Ocak’ta yapılan ayırma ameliyatından sonra yoğun bakımda tedaviye alınan Evrensel kardeşler, buradaki tedavilerinin ardından 10 Haziran’da Ankara’ya getirildi. Ankara Şehir Hastanesi’ndeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tedavi gören kardeşlerin, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

‘ÇOCUKLARIMIZ GÜN GEÇTİKÇE GELİŞİYOR’

İkizlerin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapmak üzere hastanede basın toplantısı düzenleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar, yapılan operasyonun çok başarılı olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı haziran başında hastanemize yatırmıştık, yaklaşık 50 gün yatarak misafir ettik, sonra ayakta tedavi ile devam ettik. Operasyondan sonraki rehabilitasyon süreci çok önemliydi. Çocuklarımızın gelişimi gerçekten kayda değer. Çocuklarımız gün geçtikçe gelişiyor. Her geçen gün dezavantajlarını avantaja çeviriyorlar. Yaşıtlarını yakalama yolunda ilerliyorlar” dedi.

‘ÇOK KISA SÜREDE RAHATLIKLA YÜRÜYECEKLER’

Operasyonu gerçekleştiren doktor Noor Ul Owase Jeelani ise, “Bütün süreç boyunca hem çocuklar hem de ailesi oldukça dayanıklı ve dirençliydi. Bu ameliyat bütün bu sürecin sadece bir parçasıydı fakat daha önemli olan çocukların rehabilitasyon süreciydi. Bu 5 ay içinde burada geçirdikleri süreçten oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. 5-ay içinde müthiş bir ilerleme kaydettiler. Çocuklar haziranda geldiklerinde yürüyemiyorlardı. Yiğit ayağa kalkabiliyor, Derman da çok küçük bir yardımla yürüyebiliyor. Fakat ikisinin de çok kısa süre içinde rahatlıkla yürüyebileceğini öngörüyorum. Önceden uygun ve düzgün bir biçimde beslenmiyorlardı fakat dün akşam kendileriyle akşam yemeğine çıktığımda, gayet normal bir şekilde yemek yiyebildiklerini gözlemledim. Bilişsel yetenekleri ve dil becerileri de oldukça memnuniyet verici derecede ilerledi” diye konuştu.İkizlerin babası Ömer ve annesi Fatma Evrensel ise, çok sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini.

ERDOĞAN, SIYAM IKIZLERINI KABUL ETTI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Antalya’da iki yıl önce kafaları yapışık halde dünyaya gelen ve İngiltere’de yapılan operasyonla birbirinden ayrılan siyam ikizleri Derman ve Yiğit ile pediyatrik beyin cerrahı Keşmirli Müslüman Dr. Owase Jeelani’yi kabul etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.