kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
STERLIN
40,7317
BITCOIN
$64.626
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“Türkiye doğal gaz arama çalışmalarında İngiltere ve Norveç’e fark attı”

“Türkiye doğal gaz arama çalışmalarında İngiltere ve Norveç’e fark attı”
21.08.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin 150’nci denemede, Norveç’in 30’uncu denemede gaz bulduğunu belirten Bakan Dönmez, Türkiye’nin 9’uncu denemede rezervi bulduğunu söyledi.

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz müjdesi üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, Türkiye’nin 9’uncu denemede gazı keşfettiğini belirterek, “‘İngiltere 150’inci, Norveç 30’uncu denemede buldu” dedi.

“Desteğiniz bizim için çok önemli” diyerek Erdoğan’a seslenen Bakan Dönmez, “İngiltere 150’inci denemede buldu, Norveç 30’uncu denemede buldu’ deyince, ‘Bizim o kadar vaktimiz yok, elini çabuk tut Fatih’ demiştiniz. Dedik ki, potansiyeli en yüksek olan lokasyonlara ağırlık vereceğiz. İnşallah ilk 10 sondajda bir keşif yakalayalım. Bugün burası dokuzuncu derin deniz sondajımız. Rabbimize hamd ediyorum, bizi bu güzel keşifle buluşturdu” ifadelerini kullandı.

Dönmez’in açıklamasından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘İngiltere 150’inci denemede buldu, Norveç 30’uncu denemede buldu’ deyince, ‘Bizim o kadar vaktimiz yok, elini çabuk tut Fatih’ dedi. Dedik ki, potansiyeli en yüksek olan lokasyonlara ağırlık vereceğiz. İnşallah ilk 10 sondajda bir keşif yakalayalım. Bugün burası dokuzuncu derin deniz sondajımız. Rabbimize hamd ediyorum, bizi bu güzel keşifle buluşturdu. Bu bölgedeki sismik çalışmalara 14 ay önce Batı Karadeniz Sakarya Gaz Sahası bölgesinde başladık. 2 bin kilometrelik alanın adeta röntgen filmini çektik.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA VATANDAŞIMIZLA KENDİ GAZIMIZI BULUŞTURACAĞIZ”

İki tane önemli gaz kaynağı adını verdiğimiz rezervi kestik. Gazla buluştuk, sondaja bir hafta 10 gün ara verdik. Sürekli testleri yapıldı. Detaylı çalışmalardan sonra, sizin de biraz önce açıkladığı gibi gaz miktarını, rezerv miktarını tespit ettiler. Burada işlemimiz henüz bitmedi. Yaklaşık 1000 metrelik daha derine ineceğiz. Sismik veriler bize aşağıda iki katmanın daha olduğunu, dolayısıyla kuvvetle muhtemel inşallah oralarda da gaz kaynağına ulaşacağımızı gösteriyor.

Yine bu bölgede, inşallah en kısa süre içerisinde yeni tespit kuyularını açacağız. Sizin de bize koymuş olduğunuz hedef inşallah cumhuriyetimizin yüzüncü yılında vatandaşımızla kendi gazımızı buluşturacağız.”

Türkiye doğal gaz arama çalışmalarında İngiltere ve Norveç'e fark attı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.