kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.974
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

15 Temmuz şehitleri Türkiye’de anılıyor

15 Temmuz şehitleri Türkiye’de anılıyor
15.07.2020
0
A+
A-

Türkiye genelinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Vatandaşlar şehitlik ziyaretinde bulunurken, darbe girişiminde şehit olanlar anılıyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Türkiye’nin 81 ilinde çeşitli noktalarda etkinlikler düzenleniyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm yurtta çeşitli programlarla şehitler anılıyor.

İSTANBUL’DA ANMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) biinasının önünde bulunan 15 Temmuz Şehitler Panosu’nda şehitler için anma töreni gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB meclis üyelerinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kuran-Kerim ve dualar okunmasının ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugün burada hem tam bu noktalarda hayatını kaybeden büyükşehir belediyemizin içinde kadrosunda olan her vatandaşımızı rahmetle minnetle anıyorum, ruhları şad olsun.”

Programda okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından şehitler için dualar edildi. Anma töreni sonrası şehit mezarlarına karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı törende duygusal anlar yaşandı.

ŞEHİTLER ANITINA YÜRÜYÜŞ

Saffet Gümüş isimli vatandaş da İstanbul Valiliği’nden aldığı izinle elindeki dev Türk bayrağıyla Esenyurt’taki Recep Tayyip Erdoğan Parkı’ndan ’15 Temmuz Şehitler Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE TÖREN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na çelenk bırakıp dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gaziler ile birlikte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Gazi Turgut Aslan da eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.