kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.919
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor

Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor
26.07.2019
0
A+
A-
Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor. İşlemleri tamamlayan Suriyeliler, yapılan son kontrollerin ardından otobüslerle ülkelerine gönderildi.

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan çıkışları devam ediyor.

Bayramı başta Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerde yaşayan yakınlarının yanında geçirmek üzere randevu alan bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı’na geldi. Burada oluşturulan çadırlarda, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, jandarma ve polis ekiplerince işlemleri tamamlanan Suriyelilerin, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce kurulan sağlık merkezinde 0-15 yaş grubundaki çocuklarına eksik aşıları yapıldı.

KURBAN BAYRAMI'NI ULKELERINDE GECIRMEK ISTEYEN SURIYELILER, KILIS'TE KI ONCUPINAR SINIR KAPISI'NDAN ULKELERINE GECMEYE BASLADI.

Bu arada sağlık ekipleri, sıcak havadan etkilenen çocuk, kadın ve yaşlılarla özel ilgilendi, bazı sivil toplum kuruluşları, alanda içme suyu dağıttı. İşlemleri tamamlayan Suriyeliler, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan son kontrollerin ardından otobüslerle ülkelerine gönderildi.

Suriyeli Ayhan Dasouki yaptığı açıklamada, Türk devletinin verdiği izin sayesinde 5 yıl sonra ailesiyle bayramı geçirebilme fırsatı bulacağını söyledi.

Dasouki, kapıya geldikleri andan bu yana görevlilerin kendisine çok yardımcı olduğunu ve her türlü kolaylığı sağladığını ifade ederek, emeği geçen herkese minnettar oldukları dile getirdi.

Ali Muhammed de yaklaşık 4 yıl aradan sonra yakınlarıyla bayram geçirebileceğini belirtti.

Verilen bayram izninden dolayı büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Muhammed, uzun bir aradan sonra annesi, babası ve diğer yakınlarını görüp bayramı onlarla geçirebileceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bayramlaşmak amacıyla Suriye’ye gidenlerin dönüş işlemleri, 31 Aralık Salı günü saat 17.00’de tamamlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.