kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.262
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
22°C
LONDRA
22°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Toplantı tamam ama gazeteciler olmasın!

Londra temasları ‘Demokratikleşme süreci’ konulu toplantısını iptal eden Bakan Kılıç, katıldığı halk toplantısını da basına kapattı.

Toplantı tamam ama gazeteciler olmasın!
25.06.2014
0
A+
A-
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç halk toplantısını basına kapalı gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç halk toplantısını basına kapalı gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, temaslarda bulunmak için geldiği 2 günlüğüne Londra’ya geldi. Bakan haftalar öncesinden basına ve kamuoyuna duyurulan programının dışına çıkarken, medya mensupları ile de biraraya gelmemeye özen gösterdi. Bir toplantısını iptal eden Bakan bir diğer toplantıyı da basına kapalı yaptı.
22 Haziran’da Londra’da olan Çağatay Kılıç, bir sonraki gün Kings College Üniversitesi’nde düzenleneceği bildirilen “Demokratikleşme süreci ve toplumsal uzlaşıda gençliğin rolü’ konulu konferansını yoğun programını gerekçe göstererek iptal etti.
24 Haziran’da ise Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin(UETD) düzenlediği halk buluşması için Kuzey Londra’ya gelen Bakan Kılıç için, toplantının yapılacağı Diyanet binasında alınan olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Kabinenin en genç bakanı ünvanına sahip Kılıç, ağır silahlı görevlilerin de aralarında bulunduğu bir grup polisin toplantı öncesi incelemelerde bulunduğu binaya beraberinde Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Fatih Ulusoy ile birlikte geldi. Saat 12.00’de başlayacağı bildirilen toplantı yaklaşık bir saat gecikmeli başladı.
Yapılan anons ve açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen rken, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar da hazır bulundular.
UETD İngiltere Başkanı Muttalip Ünlüer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez oy kullanacaklarını hatırlatarak sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. Bakan ayrıca AKP iktidarı döneminde sağlanan başarılara dikkat çektiği konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayacağını duyurdu.
Ancak bu sırada medya mensuplarının dışarı çıkarılması gerektiğini belirten danışmanlarının salondan gazetecileri çıkarmalarını bekleyen Bakan Kılıç, kendisi de sözlü olarak bir kameramanı uyararak dışarı çıkmasını istedi.
Medya mensupları Bakanın konuşmasının bitmesini dışarda beklerken toplantıyı organize eden UETD UK yöneticileri, toplatının basına kapatılması kararının kendilerine danışmadan alındığını belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.