kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
STERLIN
40,6522
BITCOIN
$63.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

2018 bedelli askerlik şartları belli oldu

2018 bedelli askerlik şartları belli oldu
19.07.2018
0
A+
A-

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Parti seçimlerinin ardından gözler bedelli askerliğe çevrildi. 1 milyon 324 bin kişiyi kapsaması beklenen bedelli askerlik ile ilgili

BEDELLİ ASKERLİK FLAŞ SON DAKİKA GELİŞMESİ

Bedelli askerlik teklifi 23 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00’te komisyonda görüşülecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise az önce yaptığı son dakika açıklamasında, “Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Başkanlığına sunuldu” diye konuştu…

Bedelli askerlik ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizden aktarmaya devam edeceğiz.  AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: “28 gün temel askerlik eğitimi alacaklar ücretsiz izinli sayılacak”

İşte Mehmet Muş’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Teklif toplamda 18 maddeden oluşuyor.
-Teklifte 28 gün askerlik yapılması koşulu var.
-Torba yasa ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
-31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanacak.
-Engelli vatandaşlar da yararlanabilecek.
-28 günlük temel askerlik eğitiminden kesinlikle dönüş yok.
-Temel askerlik eğitimi alacaklar ücretsiz izinli sayılacak.
-Zorunlu eğitimin nerede yapılacağını Savunma Bakanlığı belirleyecek.
-Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız için 2 bin euro’luk bir bedel söz konusu.
-En kısa sürede kanunlaşacak.
-Gelir Hazine Bakanlığı’na aktarılacak.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN İŞTEN AYRILANLAR TAZMİNAT ALABİLECEK Mİ?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, işinden memnun olmayan, tazminat alamama korkusu yaşayanlar için müjde verdi. 28 gün bedelli askerlik yapmak için başvuru yapan kişilerin 15 yıl 3 bin 600 gün şartının yerine getirilmemesi halinde ihbar almadan kıdem tazminatı alma hakkı kazandığını belirtti. 28 gün bedelli askerlik yapılması taktirde ilgili iş yerine sunulan belgelerle kıdem tazminatı alabilecek. Kamuda ve özel sektörde çalışanlar bu 28 günü ücretsiz izinli sayılacak.

2 AY İÇİNDE GERİ DÖNME HAKKI

Yapılan düzenlemeyle ilgili en önemli hususlardan birisi de tazminatını alıp askere giden kişilerin, döndüklerinde 2 ay içerisinde çalıştıkları kurumda tekrar işe başlayabilecek olmaları. İşverenler çalışanların tazminatlarını vermiş olsalar dahi yapılan başvuru sonrasında kişileri tekrar işe almak zorunda kalacak. İşten çıkan ve 28 gün bedelli askerlik yapıp tekrar çalıştığı kuruma dönmek isteyen kişiler, olumsuz cevap alsa bile yapılan şikayetler sonucu kuruma tekrar dönüş sağlayabilecek.

OLUMSUZ CEVABA PARA CEZASI

İlgili mercilere yönlendirilen şikayetler sonucu kuruma yönlendirilen müfettişler aracılığıyla kişilerin tekrar çalıştırılmasının mecbur tutulacağını belirten Erhan Nacar, “İş yerine dönme isteği noter üzerinden gönderilen ihtar ile belirtilen işe dönme isteği beyanı ile kuruma bildirilmektedir. Verilen ihtara gelen olumlu yanıt sonucu kişi çalışmaya devam edebilir ve kıdem tazminatı yeniden başlatılabilir. İş verenler işe geri dönme talebini geri çevirdikleri taktirde ilgili müfettişlerin kontrolünde tutulan raporlar ile iş yerine idari para cezası kesilebilir ya da belirtilen süre içerisinde o kişinin tekrar sigortalı olarak işe dönüşü aktif hale getirilebilir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan dün yaptığı açıklamada, “Bedelli askerlik teklifi bugün Meclise geliyor” dedi. Turan, teklifin 25 yaş ve 15 bin TL öngörüsüyle hazırlandığını belirtti. Bedelli askerliğe başvuranlar, 25 gün askerlik yapacak.” dedi.

ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILACAKLAR

Bedelli askerlik düzenlemesinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “28 gün temel askerlik eğitimi alacaklar ücretsiz izinli sayılacak” dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ VE KREDİ FAİZİ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik ücreti 15 bin lira olarak belirlendi. Bedelli askerlik kredisi faizi ne kadar olacak, Bedelli 15 bin lira kredisi geri ödemesi ne kadar?  Yaş 25, bedel 15 bin TL olarak açıklandıktan sonra vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri kredi faiz oranları oldu. 12 ay vadeyle kredi çekenler 17 bin lira, 48 ay vadeyle kredi çekenler ise 23 bin 472 lira olarak geri ödeyecek.

Kaynak : İHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.